Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni İcat Edilen Ruby Çikolata Geometrik Pastaya Hayat Verdi

Yeni İcat Edilen Ruby Çikolata Geometrik Pastaya Hayat Verdi

Dinara Kasko, "Algorithmic Modeling Cakes" adlı 3B baskı geometrik pasta projesiyle Ruby çikolatayı tanıttı.

Dinara Kasko; sanat, tasarım, mimari ve pastacılık gibi farklı disiplinleri bir araya getiren çalışmalarıyla dünya genelinde ses getiren bir isim. Kasko, 3B baskı kalıplarla çalışarak hem gözlere hem de damak tadına hitap eden geometrik pastalar yaratmaya devam ediyor. Pasta tasarımının limitlerini zorlayarak kendini sürekli sınıyor. Lezzet konusundaki yenilikleri ise çalışmalarına dahil etmekten ve yeni iş birlikleri geliştirmekten geri durmuyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay yeni bir çikolata türünün icat edildiğini müjdelemiştik. Bitter, sütlü ve beyaz çikolata türlerinin yanına eklenen Ruby adlı bu 4. tür çikolata, Kasko’nun maharetli ellerinde yeni bir geometrik pastaya lezzet verdi.

Dinara Kasko, Ruby çikolatayla pasta yapan dünyaca ünlü ilk şef

Dinara Kasko’nun, Ruby çikolata ile kaplı yeni geometrik pastası 81 parçadan oluşuyor. Algorithmic Modeling Cakes (algoritmik modelleme pastaları) başlığıyla sunulan pasta, Ruby çikolatanın tanıtılması amacıyla tasarlanmış. Ruby’nin mucidi olan Barry Callebaut adlı çikolata üreticisi, dünya genelinde nam salmış 4 pasta şefini Ruby’yi denemeye davet etmiş ve Dinara Kasko bu denemeyi gerçekleştiren ilk şef olmuş. Tanıtım geçtiğimiz ay iki gün süren bir organizasyonla Şanghay’da gerçekleştirilmiş.

Algoritmik lezzet

Kasko, Ruby çikolatanın yeni ve sıra dışı lezzetini vurgulayacak benzersiz bir form yaratırken ana lezzet unsurunun bu pembe çikolata olduğu yeni bir tarif de yaratmayı hedeflemiş. Böylece algoritmik olarak modellenmiş ve şekil olarak her biri birbirinden farklı parçalardan oluşan bir pasta ortaya çıkmış. Pastanın kompozisyonu, Grasshopper adlı 3B algoritma modelleyici kullanılarak yaratılmış. Bu modelleme yazılımı aracılığıyla basit bir piramit formunu temel almışlar ve piramidin üst düzlemindeki eğimi her seferinde farklı bir açı oluşturacak şekilde değiştirerek pastanın parçalarını modellemişler.

Pastanın içeriğinde Ruby çikolata ile yapılmış krema (mus), Ruby ile yapılmış ganaj (çikolata ve krema karışımı) ve Ruby’nin aromasını vurgulamak amacıyla çilek yer alıyor. Ayrıca pastanın içinde Ruby’den yapılmış ahududulu bisküviyle yaratılan gevrek bir katman bulunuyor.

Görsel: Dinara Kasko