Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En Garip Düğün Geleneği

En Garip Düğün Geleneği

Save The Children Danimarka, dünyanın dört yanından ilginç düğün adetlerine bakarak çocuk gelinler sorununu gündeme getiriyor.

Çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları ülkemizin de genel olarak dünyanın da kanayan yaralarından. Çocukların sorunları ve özellikle de çocuk yaşta evlilik konusunda farkındalık yaratmak için çalışan Save the Children Danimarka, viral videoların gücünü kullanan bir içerikle sosyal medyada büyük etkileşim sağladı.

Danimarka Dış İşleri Bakanlığı‘nın da destek verdiği “The Most Bizarre Wedding Tradition” isimli video, 11 Ekim Dünya Kız Çocuklar Günü vesilesiyle sosyal medya platformlarında yayına girdi. Video, ilk bakışta dünyanın farklı bölgelerinden ilginç ya da garip düğün adetlerinin kısa bir derlemesi gibi duruyor. Örneğin, Danimarka’da aile ve arkadaşlar damadın çoraplarının ucunu kesiyor ya da Almanya’da misafirler gelinle damadın temizlemesi için yerlere porselen gereçler (lavabo gibi) atıyorlar. Bunlar gibi alışılmadık gelenekleri gösteren video, sosyal medyada ilgi çekecek öğeleri taşıyor: Komik ya da farklı içerik, madde madde sunum, kısa video süresi…

Videonun sonunda en garip adetin ne olduğu da açıklanıyor. Ancak, bu diğerleri kadar eğlenceli değil zira bahsedilen “gelenek” çocuk yaştaki kızların evlendirilmesi. Video bu konuyla ilgili çarpıcı bir de istatistik veriyor. Dünya çapında her 7 saniyede bir 15 yaş altı bir kız çocuğunun evlendirildiğini belirttikten sonra farklı ülkelerden çocuk gelinlerin fotoğraflarıyla insanları bu geleneğe bir son vermeye çağırıyor.

Robert/Boisen & Like-minded tarafından yaratılan çalışma sosyal medyada büyük dikkat çekti. Sadece Facebook’ta 2 milyonun üzerinde gösterim ve 17 binin üzerinde paylaşım alan video; insanları videoyu paylaşarak destek vermeye davet ediyor.

Künye:
Reklamveren: Save The Children, Danimarka
Reklam Ajansı: Robert/Boisen & Like-minded
Strateji: Kim Boisen
Yaratıcı Yönetmen: Heinrich Vejlgaard
Yaratıcı Ekip: Christoffer Boas, Klara Vilshammer
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Sabina Langkilde
Yapım: Gobsmack Productions
Yapımcı: Stefan Pflug
Kurgu: Freddie Smith
Ses Tasarım: Bjørn Vidø / Freezone

Görsel: YouTube