Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar için Harekete Geç

Çocuklar için Harekete Geç

Seslendirmesinde iklim aktivisti Greta Thunberg’ün de yer aldığı Save the Children kampanyasında çocukların karşılaştığı zorluklara vurgu yapılıyor.

İklim krizi, mülteci sorunları, sağlık sorunları, salgınlar, ekonomik krizler gibi dünyanın en büyük zorlukları yetişkinlerin dünyasındaki başarısızlıklar sonucunda ortaya çıkıyor. Buna rağmen bu sorunlardan en çok zarar gören hiçbir suçu olmayan savunmasız çocuklar oluyor.

Save the Children, çocuk hakları alanında dünyanın önde gelen bağımsız sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor. STK, çocukları kurtarabilirsek dünyayı daha iyi bir yer haline getirebiliriz mesajını B-Reel tarafından hazırlanan kampanyasıyla duyuruyor.

Çocukların karşı karşıya kaldığı zorluklar

Reklam filminde bir telefon ekranında da belirlen İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, dünya genelinde çocuk haklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Save the Children’ın Here and now for the future (Gelecek için şimdi ve burada) kampanyasında Alfred Lloyd Tennyson tarafından yazılan In Memoriam A.H.H. isimli şiiri çocuklarla birlikte seslendiriyor. Save the Children, duygulu ama kararlı ses tonu ve çocukların değişimi başlatacak gücüne olan inancı nedeniyle Greta Thunberg’e reklam filminde yer veriyor. Filmin yönetmenliğini Clara Tägtström üstleniyor.

Dünyanın dört bir yanından çocukların fiziksel ve duygusal şiddete maruz kaldığını gösteren görüntülerin bulunduğu filmde; savaş mağduru, tacize uğrayan, şiddet gören, açlıktan hastalanan çocukların çarpıcı görüntülerine de yer veriliyor. Çocukların karşılaşmış oldukları trajik olaylara ışık tutuluyor.

Save the Children daha önceleri The Most Bizarre Wedding Tradition başlıklı filmiyle çocuk gelin sorununa, Proble + Reales (Gerçek problemler) kampanyasıyla ergen hamileliği konusuna, Still The Most Shocking Second A Day isimli kısa filmiyle mülteci çocukların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekiyordu.

Künye

Müşteri: Save the Children
Ajans: B-Reel, Stockholm
Yönetmen: Clara Tägtström

Görsel: B-Reel, YouTube