Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Yatağın Altında Kediler İçin Oyun Alanı Saklı

Bu Yatağın Altında Kediler İçin Oyun Alanı Saklı

CatLife'ın tasarladığı Gatrimonial adlı ahşap karyola, kediler için eğlenceli bir oyun alanı yaratıyor.

Yaşamının çoğunu sanki sonsuz bir karantindaymış gibi dört duvar arasında geçiren tüylü dostlarımızın hem fiziki hem de ruhsal sağlığını gözetmek bizlerin sorumluluğunda. Bu açıdan da fiziki aktivitelerini artıracak çözümler bulmamız çok önemli. Kediye oyun alanı, insan dostuna ise çalışma masası olarak işlev gören Ascend Desk gibi tasarımlar, evde tüylü dostlarımızın dizinin dibinde çalıştığımız böyle bir dönemde anmadan geçemeyeceğim tasarımlardan. Hayvanlarla aynı evi paylaşanlar için tasarlanan modüler mobilyalar, oyun alanları ve egzersiz aletleri de bu anlamda dikkat çekici çözümlerden. Gatrimonial adlı ahşap karyola da kedi dostlarımıza keyifli vakit geçirtecek bir tasarım olarak keşfettiklerimizden.

Kedi dostu karyola: Gatrimonial

Kedilerle aynı yaşamı paylaşırken aynı yatağı da paylaşmayanımız yoktur herhalde. Kimisi geceleri yükselen enerjisini, yorgan altında ayak yakalamaca oynayarak atarken kimisi de tıpkı insanı gibi sakin bir şekilde yatağın bir köşesine kıvrılıp uyumayı tercih ediyor. Gatrimonial ise yatakların bir kedi için bundan çok daha fazlası olabileceğini gösteriyor.

Kedili evler için mobilya üreten Kolombiyalı şirket CatLife tarafından tasarlanan ve satışa sunulan Gatrimonial, dışarıdan bakıldığında her köşesinde dairesel girişleri olan içi boş bir kaide gibi görünüyor. Ama iç kısmı ahşap bir labirent olarak kurgulanmış. İçinde kedilerin patilerinin geçebileceği minik delikler ve tavşan deliğine benzer geçitler bulunuyor. Özellikle birden fazla kedinin yaşadığı evlerde eğlencenin dozunu artırabilecek türde bir oyun alanı. Tabii ayaklarınızı avlamak için yatağın altına pusuya yatmaları da olası.

Bir tasarım olarak Gatrimonial’ın ardındaki fikir, yatağın hem evcil hayvan hem de insan için rahatlatıcı bir alan olması gerektiği. Gatrimonial gibi sığınabileceği güvenli ve rahat bir alana sahip olmalarının, alanlarını işgal ediyormuşsunuz gibi hissettirmeyeceği gerçeğinden yola çıkılmış. Ayrıca onları eğlendirmek için de bol miktarda uyaran sunuyor.

Siz ne dersiniz? Gatrimonial gerçekten kedilerin ilgi göstereceği bir tasarım mı?

Görsel: CatLife