Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modüler Kedi Evi

Modüler Kedi Evi

He Yuhui, kedinin ihtiyaçlarına ve iç mekanın imkanlarına göre farklı şekillerde düzenlenebilen modüler bir oyun alanı tasarladı.

COVID-19 salgını yüzünden eve kapanmak, tüm yaşamını evde 4 duvar arasında geçiren can dostlarımızla daha fazla empati yapmamıza neden oldu. Özellikle de kentte yaşayan ev kedileri, güvende olmaları adına yaşamlarının tamamını evde geçirmek durumunda kalıyor. Öte yandan hem fiziken hem de ruhen sağlıklı olabilmeleri için bol bol hareket etmeleri, oyun oynamaları gerek. Bu nedenle kedi ve kediciler için tetris şeklinde mobilyalar, kedinin oyun oynayabileceği çalışma masası, kediler için LEGO benzeri oyun alanları gibi birbirinden yaratıcı çözümlerle karşılaşıyoruz son zamanlarda. Şimdi ise He Yuhui imzasını taşıyan bir başka modüler tasarım daha var karşımızda.

He Yuhui’nin tasarımı, kedinizin bir ömür boyu mutlu olması için tasarlanmış modern kedi evi tanımıyla iddiasını ortaya koyuyor. Tasarım; mekan, kedi ve insan olmak üzere 3 temel elemente odaklanmış ve bu elementlerin kesiştiği alan olarak kurgulanmış. Özellikle de kedi ve insan arasındaki simbiyotik ilişki lehine çalışıyor.

He Yuhui

Kedinizin ihtiyaçlarına göre blokları farklı şekillerde düzenleyin

Ürün maliyetini azaltacak malzemeler kullanan He Yuhui, daha çok ürünün formlarını ve işlevlerini genişletmeye ağırlık vermiş. Blok oyuncaklar gibi farklı şekillerde birleştirilebilen iskelet yapılar, kedinin daha çok seveceği şekilde değiştirilebiliyor. Böylece tüylü dostunuz için bir süre sonra sıkıcı hale gelebilecek sabit bir oyun alanı yerine her seferinde yeni bir alan yaratmanız mümkün.

Tasarımcı bu modüler yapılarla kedilere yönelik tasarımlardan alışkın olduğumuz her şeye yeni bir yorum getirmek istemiş. Örneğin tırmalama tahtası, kedide duygusal bir tepki uyandırma ve tırmalama ihtiyacını karşılayan hoş bir deneyim sunarken minimalist görünümüyle göze de hitap ediyor. Evin büyük veya küçük oluşuna göre dikey veya yatay olarak birleştirilebilen yapı, ev sahibi açısından da avantaj sağlıyor. Özellikle de birden fazla kediyle paylaşılan evler için ideal bir tasarım gibi duruyor.

Sisal topları ve oluklu kağıtlarla, kedinin doğal ortamındaki deneyimine en yakın deneyim yaratılmak istenmiş. Ayrıca tasarımdaki toprak renk tonları yerleştirileceği mekana zen enerjisi katabilir.

He Yuhui He Yuhui He Yuhui He Yuhui He Yuhui He Yuhui

Görsel: Yanko Design