Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı

Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı

A Cat Thing, kedilere küçük evlerde geniş ve modüler bir oyun alanı sunuyor.

Evrendeki kedi aşkı hiç bitmeyecek, bitmesin de zaten! Bu aşk ki onları soğuktan korumak için sokaklara çeşit çeşit kedi evleri yerleştirecek kadar düşünceli olmaya itiyor bazılarımızı. Hatta geçtiğimiz hafta markaların ve belediyelerin bu kış için hazırladığı kedi evi projelerinden bir derleme sunmuştuk. Tüylü dostlarımızın iç mekanda rahat etmesi ve eğlenmesi için yaratılan projeler de oldukça revaçta. Ünlü mimari yapıları kedi evi olarak yeniden yaratan proje Poopy Cat, koza kedi evi Meyou ve kediler için tasarlanan değişken oyun alanı KATRIS Tree bunlardan bazılarıydı. A Cat Thing adlı modüler sistem de kedilerin eğlenmesi ve hareket etmesi için ideal bir yaşam alanı sunuyor.

Blokları dilediğiniz şekilde tekrar tekrar birleştirin

Sokaktaki bir kediyi sahiplenip evde beslemek hem kedinin hayatını kurtaran büyük bir iyilik hem de kedinin özgürlüğünü kısıtlayabilen bir durum. Trafiğin yarattığı tehlikeler ve enfeksiyon riski nedeniyle pek çok kent sakini kedisini evin dışına çıkarmıyor. Bu elbette sevgiden ve koruma içgüdüsünden kaynaklı bir durum. Ancak olaya bir başka açıdan daha bakalım. Düşünün ki tüm ömrünüzü dört duvar arasında geçiriyorsunuz; kuşları, ağaçları yalnızca penceredeki telin ardından izleyebiliyorsunuz, bir kez olsun ayağınız çimenlere basmıyor ve hareket alanınız kısıtlı. Kolay bir yaşam değil. Dolayısıyla kedisiyle yaşayan insanlar hem ruhen hem de bedenen kedinin sağlığını korumak için onu oyuna ve harekete teşvik etmek durumunda kalıyor. A Cat Thing de bu anlamda kedilerin hayatına bir parça renk katmayı amaçlıyor. Parçaları sonsuz varyasyonda birleştirilebiliyor. Dolayısıyla dostunuzun oyununu eğlenceli hale getirmek sizin yaratıcılığınıza kalıyor.

Eviniz küçük olsa bile kedinize büyük bir oyun alanı yarabilirsiniz

2016 yılında Tsai çifti, kendi kedileri için A Cat Thing’i tasarlamış. Kedilerin küçük dairelerdeki hareket imkanını genişletmeyi amaçlayan sistem; onların atlayıp, zıplayıp, sürünerek eğlenebileceği, aynı zamanda da dinlenebileceği değişken bir oyun alanı yaratıyor. Genç mimar çiftin Tayvan merkezli girişimi, bu blok sistemine Room Collection adını vermiş. Sistemde prefabrik yapılardan ve LEGO bloklarından esinlenmişler. Üründe; oda, oturma odası, balkon ve rampa diye tanımlanan 4 çeşit blok bulunuyor. Tüm bloklar birbiriyle uyumlu bir şekilde yan yana konulup, farklı kombinasyonlara dönüştürülebiliyor. Bloklarla yarattınız yapıları istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla kediyle yaşayanlar için de eğlenceli bir oyun olduğu söylenebilir. Tabii kedinizin en çok hangi bloklarla ve kombinasyonlarla eğlendiğini de gözlemlemenizde fayda var. Bloklar mobilyalarla ve modern iç mekanlarla çelişmeyecek bir estetiğe sahip olduklarından çirkin bir görünüme de yol açmıyorlar.

Origami ilkeleriyle tasarlanan bloklar, herhangi bir alet kullanmadan, güvenli bir şekilde birleştirilebiliyor. Tasarımcılar karmaşık talimatlardan kaçınmış ve tüm montaj sürecini olabildiğince kolay tutmuş. Bloklar, kedi yavrularından tutun da dev kedilerin dahi istedikleri gibi oynayabileceği kadar sağlamlar. Mimar çiftin tasarımda önemsediği bir başka konu ise sürdürülebilirlik. Tüm ürünlerde geri dönüştürülebiliyor ve zehir içermeyen malzemeler kullanıyorlar.

A Cat Thing’in gözlere şenlik bol kedili paylaşımlarını Instagram ve Facebook aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı Kediler İçin LEGO Gibi Değiştirilebilen Oyun Alanı