Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kedisine Elektrikli Kaykay Yapan Tasarımcı

Kedisine Elektrikli Kaykay Yapan Tasarımcı

Kim Pimmel, kedisi MIDI'nin evde gezinebileceği kendin yap bir elektrikli kaykay tasarladı.

Hayvanları seven bir insan için, evde veya sokakta hayatı paylaştığı tüylü dostlarının refahı ve mutluluğu kendisininki kadar önem taşıyor. Özellikle kediler bu empatinin ve ilginin en çok odaklandığı hayvanlar. Bu nedenle çeşit çeşit kedi evleri, kedi çadırları, kedi mobilyaları, kedi yatakları ve kedicilere özel çalışma masası gibi tasarımlarla karşılaşıyoruz. Kim Pimmel da can dostu MIDI’nin güzel zaman geçirmesi için ona bir elektrikli kaykay yapmak üzere kolları sıvamış.

Kedinin harekete geçirdiği elektrikli kaykay

Kedilerle aynı evi paylaşınca tek sorumluluğumuz onlara yemek ve su vermek değil. Onlara oyun alana yaratmak, sağlıkları için hareket etmelerini ve güzel zaman geçirmelerini sağlamak da bizlerin görevi. Kendileriyle ilgilenilmediği veya eve hapsolmuşluk hissine kapılmaları en son isteyeceğimiz şey. Tasarımcı, fotoğrafçı ve mucit Kim Pimmel da kendin yap elektrikli kaykayı hayata geçirirken bu bilinçle hareket etmiş olsa gerek.

Aslında akıllı robot süpürgelerden aşina olduğumuz birşey kedilerin bir şeyin üzerine çıkarak evin içinde gezinmesi. Kim Pimmel’ın kaykayı ise biraz da incelikli. Pimmel, kaykayın bir tarafına gaz kolu eklemiş.  Gaz kolunun üzerine de atıştırmalık/ödül maması koymak için küçük bir oyuk açmış. Kedisi MIDI, bu atıştırmalığa erişmek istediğinde gaz kolunu çekiyor. Dolayısıyla kaykayı MIDI hareket ettiriyor.

E peki güvenli mi?

Kaykayın kedi için güvenli olup olmadığı, bir yere çarpma riskinin olup olmadığı insanın aklına takılıyor tabii. Aşağıdaki videoya baktığımda, kaykayın yalnızca gaz kolu çekilince küçük küçük hareket ettiği için çok hızlı olmadığını ve tehlikeli bir durum yaratmadığını düşündüm. Siz ne dersiniz? Kedicik de kaykayın üzerinden olmaktan gayet keyif alıyor gibi. YouTube kanalında, hayvanseverlerden de oldukça olumlu yorumlar aldığı görülüyor.

View this post on Instagram

Sunday ride

A post shared by Kim Pimmel (@hello_im_kim) on

Görsel: YouTube, Instagram