Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pantone 2019 Yılının Rengini Living Coral Olarak Belirledi

Pantone 2019 Yılının Rengini Living Coral Olarak Belirledi

Pantone 2019 için Yılın Rengi’ni doğuştan gelen iyimserlik ve mutluluk arayışı ihtiyacımızı simgeleyen Living Coral olarak belirledi.

2019 yılı yaklaştıkça yeni yıla dair beklentiler de artıyor. Bir çoğumuz, kendi içimizde geçtiğimiz yılı değerlendirmeye ve gelecek yıl ile ilgili hayaller kurmaya başladık. Bunu bilen markalar, şimdiden bizlere 2019’un neye benzeyeceğini göstermeye başladı bile. Bu anlamda Pantone her yıl olduğu gibi yine en önemli adımlardan birini attı ve Yılın Rengi’ni açıkladı. Bu sene çevremizde ve sosyal medyada sıklıkla göreceğimiz renk 16-1546 kodlu Living Coral.

2019 Yılının Rengi 16-1546 Living Coral

Pantone her yıl modadan, tasarıma, mobilyadan endüstriyel ürünlere birçok farklı endüstrinin ürün geliştirme ve satın alma kararlarını etkileyen Yılın Rengi’ni seçiyor. 2016 yılında cinsiyet eşitliğini temsil eden Rose Quartz ve Serenity rengini, 2017’de doğayla bağ kuran ve yeni başlangıçları temsil eden Greenery rengini, 2018’de ise görsel düşünme ve gelecek gibi kavramları temsil eden Ultra Violet rengini seçen Pantone, 2019 için Yılın Rengi’ni doğuştan gelen iyimserlik ve mutluluk arayışı ihtiyacımızı simgeleyen Living Coral olarak belirledi.

Pantone, günlük hayatımızın her geçen gün artarak dijital teknoloji ve sosyal medya tarafından sarmalanmasına tepki olarak, insanlığın bağlanma ve samimiyet  kurmasına imkan sağlayan otantik ve kapsayıcı deneyim arayışını göz önünde bulundurarak 16-1546 kodlu Living Coral rengini bu yılın rengi olarak seçti. Pantone Color Institute’un Yönetici Direktör’ü Leatrice Eiseman renklerin doğal ve dijital gerçeklikler arasında dengeyi kurduğunu ve bunun özellikle insanileştirici ve cesaretlendirici özellikler taşıması sebebiyle, insan ilişkileri ve sosyal etkileşimi arzulayan tüketicilerin hassas noktalarına dokunan Canlı Mercan rengi için geçerli olduğunu söylüyor.

 

 

Görsel: Pantone