Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pantone 2018’nin Rengini Belirledi: Ultra Violet

Pantone 2018’nin Rengini Belirledi: Ultra Violet

Pantone; yaratıcılık, görsel düşünme ve gelecek gibi kavramları sembolize eden PANTONE 18-3838 Ultra Violet'i 2018'in rengi seçti.

Pantone Renk Enstitüsü, her yıl moda, teknoloji ve medya trendlerini araştırıyor ve buna göre zamanın ruhunu en iyi anlatan etkileri tespit ediyor. 2017’nin rengi doğayla bağ kuran ve yeni başlangıçları temsil eden Greenery olmuştu. Bu yılın rengini ise “PANTONE 18-3838 Ultra Violet” olarak duyurdu.

 

Pantone neden Ultra Violet’ı yılın rengi seçti?

Pantone bu yılki açıklamasında da soyut ifadelerle zamanın ruhunu ve yılın rengini seçme nedenlerini aktarmış. Pantone’a göre Ultra Violet; geleceğe işaret eden yaratıcılık, özgünlük, mucitlik ve görsel düşünme fikrini anlatıyor. Derin düşünceye işaret eden bu karmaşık renk; kozmosun gizemlerini, görünen gerçekliğin hilelerini ve şu an bulunduğumuz noktanın ötesindeki keşifleri sembolize ediyor. Gecenin sınırsız gökyüzü, neyin mümkün olabileceğinin bir simgesi ve kendi dünyamızın ötesine geçme arzusuna ilham veriyor.

Pantone “Love Symbol #2” ile bazı sinyaller vermişti

Mor, uzun zamandır karşı kültürü, geleneksel olmayanı ve sanatsal yeteneği simgeliyor. Prince, David Bowie ve Jimi Hendrix gibi ikonlar mor tonlarını popüler kültürde ön plana çıkardı ve bir kişisel ifade aracı olarak kullandı. Pantone, bu yıl efsane müzisyen Prince için geliştirdiği Love Symbol #2 adlı koyu tonda moru duyurarak da bunun altını çizmişti. Deneyselliği ve uyumsuzluğu sembolize eden PANTONE 18-3838 Ultra Violet de, bireyleri dünyadaki benzersiz izlerini hayal etmeye ve yaratıcı çıkış noktalarıyla sınırları aşmaya teşvik ediyor. İleriye dönük bu türden atılımların yanı sıra mor mistik, meditatif ve farkındalığı yüksek olma halini de temsil ediyor.

Pantone Renk Enstitüsü 1999’dan bu yana her yıl moda, teknoloji ve medya trendlerini araştırıyor ve buna göre zamanın ruhunu en iyi anlatan etkileri tespit ediyor. Enstitünün başkan yardımcısı Laurie Pressman da yılın renklerinin bir trendi bildirmenin ötesinde zamanın ruhunu ve dünyanın ihtiyaç duyduğu şeyleri dile getirdiğinin altını çiziyor. Bu arada JWT’nin trend raporuna da göz atmanızı öneririm. Zira o raporda zeitgeist farklı bir bağlamda ele alınmış ve 2018’in renginin morun tam kontrastı olan sarı olacağı belirtilmiş.

Ne dersiniz? “PANTONE 18-3838 Ultra Violet”, 2018 tahminlerinizle örtüşüyor mu?

Görsel: Pantone