Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pantone 2024’nin Rengini Belirledi: Peach Fuzz

Pantone 2024’nin Rengini Belirledi: Peach Fuzz

“Yılın rengi” geleneğinin yirmi beşincisini kutlayan PANTONE, 2024'ün renginin şeftali tüyü anlamına gelen “Peach Fuzz” olduğunu duyurdu.

PANTONE, huzuru ve rahatlığı selamlayan bir yaklaşımla Yılın Rengi olarak PANTONE 13-1023 Peach Fuzz’ı seçti. PANTONE’un açıklamalarına göre bu renk; sıcaklığın, dokunsallığın ve ortak insan deneyiminin sembolü olarak seçilmiş. İnsanları şefkat, büyüme ve birlikteliğin nazik neşesiyle dolu bir dünyayı kucaklamaya davet ediyor.

Peach Fuzz; tat alma, görme, dokunma ve koku alma duyularımız arasında simbiyotik bir ilişki yaratıyor

“Her şeyi kapsayan; ruhu zihni, bedeni ve kalbi zenginleştiren kadifemsi yumuşak bir şeftali… Başkalarıyla birlikte olma arzumuzu ve bunun yarattığı duyguları vurgulayan sıcak ve rahat bir renk olan PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, yumuşaklığa dair yeni bir yaklaşım sunuyor. Zarif bir şekilde arzuyu temsil eden PANTONE 13-1023 Peach Fuzz; hassasiyet hissi veren, şefkat ve paylaşım, topluluk ve iş birliği mesajını ileten bir şeftali tonu. İyi tadı çağrıştıran PANTONE 13-1023 Peach Fuzz; tat alma, görme, dokunma ve koku alma duyularımız arasında simbiyotik bir ilişki yaratan bir renk olarak duyulara yönelik bir hediye.” diyor PANTONE duyurusunda.

PANTONE Renk Enstitüsü’nün Genel Müdürü Leatrice Eiseman, bu rengin zorluklarla dolu bir dünyada barışa ve insanlarla bağlantıya olan kolektif özlemimizi temsil etmek üzere seçildiğini açıklamış. Ayrıca şunları söylemiş: “Şeftali tüyü rengi aidiyet getirir, yeniden kalibrasyona ilham verir ve fırsatlar sunar, sakin bir hava yaratır. Bize var olmak, hissetmek, iyileşmek ve başkalarıyla vakit geçirmekten veya anın tadını çıkarmak, gelişmek için fırsat ve alan sunar. Peach Fuzz’ın verdiği rahatlıktan yararlanarak, kendi refahımızı etkileyen iç huzuru bulabiliriz. Bir duygu olduğu kadar bir fikir olan Peach Fuzz, duyularımızı dokunsallığın ve kozalanmış sıcaklığın rahatlatıcı varlığıyla uyandırıyor.”

Bu renk, barışa ve insanlarla bağlantı kurmaya duyulan kolektif özlemi temsil ediyor

Yılın Rengini seçme süreci PANTONE için titiz bir süreç. Bir yıl boyunca moda trendlerini, iç mekan tasarım akımlarını, popüler kültürün önemli anlarını ve insan psikolojisini kapsayan kapsamlı bir analiz gerektiriyor. Şeftali Tüyü, modernliğin ve nostaljinin rengi olarak ortaya çıktı ve giderek yaşamın ve stilin farklı yönlerinde kendine yer buldu.

1999 yılında Cerulean Blue (Gök Mavisi) ile başlayan Yılın Rengi ritüeli; hakim küresel ruh halini ve tutumları renk aracılığıyla yansıtan ve ifade eden küresel bir kültürel referans haline geldi. 2024 PANTONE için etkileyici tasarım ve renk trendleriyle dolu bu çeyrek yüzyılın da kutlandığı bir tarih.

PANTONE Renk Enstitüsü Başkan Yardımcısı Laurie Pressman bu yılın rengiyle ilgili şu açıklamaları yapmış: “PANTONE Yılın Rengi programımızın 25. yılını ve rengin ortak insan deneyimimizde oynadığı temel rolü kutlarken, renklere ve onların bağlantılarına farklı bir şekilde bakmanız için size ilham verdiğimizi umuyoruz. Duygulara tepki verme ve insani duyguların ifadesi yeni bir önem kazanacak ve tarih an be an ortaya çıktıkça gözünüzün gün boyunca sizi çevreleyen renk ve tonlar üzerinde biraz daha uzun kalmasına neden olacak. Bunu daha uzun yıllar sürdürmeyi umuyoruz ”

PANTONE, 25. yıl dolayısıyla geçmiş yılların renklerini de paylaşıyor:

Görsel: PANTONE


Bigumigu Yazarı
| GENEL