Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendi Kendini Temizleyen Akvaryum

Kendi Kendini Temizleyen Akvaryum

EcoQube C+, akuaponik sistem kullanan, bitkilerin balık için suyu temizlediği balıkların da bitkilere besin ürettiği geniş hacimli bir akvaryum.

EcoQube, 2013 yılında Kickstarter üzerinde başarıyla fonlanan bir bitki akvaryumuydu. Kullanıcılardan gelen içgörü ve yorumlarla yenilenerek geliştirilen ürün önce EcoQube C’ye dönüştü. Şimdi ise ebatları büyütülerek EcoQube C+ adı altından yeniden fonlamaya açıldı.

EcoQube C+, daha önce haberini yaptığımız AquaGarden gibi akuaponik sistem kullanan bir akvaryum. Yani kendi kendini besleyen ve filtre eden bir ekosistem. Alt kısımdaki balıkların dışkıları sudaki bakteriler tarafından amonyaktan nitrata dönüştürülüyor. Üste yerleştirilmiş bitkiler ise bunları filtre ederek, kendisi için faydalı besinleri elde ediyor. Suyu da temizleyerek balıklar için temiz su üretmiş oluyor. Yani kısaca, balık bitkiyi beslerken bitki de balık için suyu temizliyor diyebiliriz.

akvaryum-ecoqube c+-bigumigu

Bu sistem sayesinde akvaryumunuzda filtre değiştirmenize gerek kalmıyor. Böylece hem paradan tasarruf etmiş oluyorsunuz, hem de filte değiştirme, filtre temizleme gibi işlerle vakit kaybetmiyorsunuz.

Akvaryumun bitki bölümünde 5 ayrı alan var. Burada dilediğiniz 5 bitkiyi eşzamanlı yetiştirebiliyorsunuz. Fesleğen, taze soğan gibi otlar ya da hoş bir görüntü verecek çiçekli bitkiler yetiştirmek mümkün. Üstelik EcoQube C+ 10 gün içerisinde  büyüme garantisi de veriyor.

Özelleştirilebilen Işık Ayarları

Akvaryumun tepesinde bulunan ışığı da özelleştirilebiliyor. İsterseniz bitkileri büyütecek ışık ayarını yapabiliyorsunuz, isterseniz gökkuşağı renklerinde aydınlatma, isterseniz geceye özel düşük aydınlatma sağlayabiliyorsunuz. Zamanlayıcısı sayesinde dilediğiniz zaman farklı ışık seçenekleri otomatik olarak devreye girecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Rahatlatıcı Bir Etki

11 litrelik hacmiyle balıklar için de geniş bir alan sunan EcoQube C+ oldukça şık görünen bir ürün. Tüm detayları özenle tasarlanmış. İçerisine yerleştirilmiş minik şelale sakinleştirici sesleriyle rahatlama ve dinginlik sağlıyor. Üzerindeki yeşillikler ve altında tatlı tatlı yüzen balıklarıyla, bulunduğu alana huzur veren, dekoratif de bir ürün.

Akvaryum şimdiden hedef fonun çok üzerine geçmiş durumda. Yani teslimat 2018 Kasım ayında yapılacak gibi görünüyor.

akvaryum_ecoqube c+-bigumigu

akvaryum_ecoqube c+-bigumigu

akvaryum_ecoqube c+-bigumigu

akvaryum_ecoqube c+-bigumigu

akvaryum_ecoqube c+-bigumigu

akvaryum_ecoqube c+-bigumigu akvaryum_ecoqube c+-bigumigu

Görsel: Kickstarter