Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pantone 2020’nin Rengini Belirledi: Classic Blue

Pantone 2020’nin Rengini Belirledi: Classic Blue

Pantone Renk Enstitüsü 2020 için Yılın Rengi’ni güven yakınlık ve bağ kurmaya karşı özlemi temsil eden Classic Blue olarak belirledi.

Gelecek yıl ile ilgili planların yapılmaya başlandığı şu zamanlarda markalar da 2020 yılının nasıl olacağını göstermeye başladı. Pantone Renk Enstitüsü her yıl olduğu gibi bu yılda moda, teknoloji ve medya trendleri araştırmaları sonucunda yılın rengine karar verdi. Pantone, 2018 yılında görsel düşünme ve gelecek gibi kavramları temsil eden Ultra Violet rengini, 2019 yılı için ise doğuştan gelen iyimserlik ve mutluluk arayışını temsil eden Living Coral rengini seçmişti. 2020 yılında makyajdan dekorasyona modadan sosyal medyaya kadar pek çok yerde sık sık karşımıza çıkacak renk 19-4052 kodlu Classic Blue oldu.

Classic Blue neden 2020 yılının rengi oldu

Alacakaranlıktaki gökyüzünü anımsatan Classic Blue renginin en büyük özelliği kişiye güven hissi vermesi. Sakinliğe, güvene, ve bağ kurmaya karşı olan özlem ve isteği yansıtan bu renk ruha huzur ve dinginlik getiriyor.

Günümüzde dünyayı sarpa saran endişe hissine vurgu yapan Pantone Renk Enstitüsü genel müdürü Leatrice Eiseman bu huzursuzluğu atlatmak için bu günlerde insanların kendini güvende hissetmek istediğini söylüyor. Classic Blue sakinliği ve güvenirliği insana hissettirerek huzur veriyor. Bu renk, hızlı tempolu günlük yaşantının içinde istikrarlı bir temel oluşturma isteğini yansıtıyor.

2019’un Living Coral rengine ve ondan önceki yıllarda seçmiş olduğu renklere bakıldığında yılın rengi unvanına sahip olan Classic Blue’nun önceki renklere kıyasla basit duruyor gibi gözükebilir. Ancak bir o kadar zarif bir havası bulunuyor. Rengin hissettirdiklerinin dışında doğal yollarla bitkilerden elde edilebilen bir ton. Pantone Renk Enstitüsü’nün geçtiğimiz yıl Living Coral ile başlattığı sürdürülebilirlik hareketi de böylelikle devam etmiş oluyor.

Karar veren ekibe göre bu renk tonu hem cinsiyetsiz hem de mevsimsiz. Herkes tarafından erişilebilir olması rengi arzu edilebilir kılıyor. Classic Blue’nun sakinleştirici ve birleştirici etkisini önümüzdeki yıl ev dekorasyonunda, ambalajlarda hatta yiyecek ve içeceklerde sık sık karşılaşacağımız bir renk olacak.

View this post on Instagram

By extending the sensory reach of PANTONE 19-4052 Classic Blue, Pantone is hoping to reach a greater diversity of people to provide everyone with an opportunity to engage with the Color of the Year 2020 in their own unique way. Pantone partnered with @weareFirmenich, the world’s largest privately-owned fragrance company to create the essence of the “smell” of PANTONE 19-4052 Classic Blue. The scent of PANTONE 19-4052 Classic Blue is a fragrant contemplation of where sky and sea meet – a boundless blue where there is no end. The scent first opens with notes of blue water and sea salt lifted by airy sky. An accord of a fluffy cloud combines with water lily and seaweed, with notes of blue musk, soothing minerals, and ocean timber for depth, calm and a reassuring finish. The smell of PANTONE 19-4052 Classic Blue is brought to life through a candle that will transport you into a state of contemplation and a feeling of optimism for the future. #Pantone2020

A post shared by PANTONE (@pantone) on

Görsel: YouTube