Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçme Suyu Ne Renktir?

İçme Suyu Ne Renktir?

Pantone ve Charity: Water, farklı bölgelerdeki suyun renkleri ve bu suyu kullanmak durumunda olan insanların hikayeleri üzerinden temiz suya erişim ve su krizi konularına dikkat çekiyor.

Her yıl; moda, teknoloji ve medya trendleri araştırmaları sonucunda yılın rengini paylaşan Pantone, bu sefer Charity: Water ile birlikte su krizi ve temiz suya erişim konularına parmak basan bir işle karşımıza çıkıyor. 2006 yılında kurulan STK (Charity: Water), o zamandan bu yana küresel su krizi konusunda dikkat çeken projeler ve çalışmalar gerçekleştiriyor. 29 ülkede 14 milyondan fazla insana temiz su ulaştırmak için çalışan Charity: Water, Dünya Su Günü vesilesiyle Pantone ile birlikte The Color of Dirty Water projesine imza atıyor.

Aradığın Pantone rengi bu olabilir ama bunu bir bardağın içinde görmek istemezsin

Dünya çağında 771 milyon insanın temiz suya erişimi yok. Bunun yerine içmek zorunda oldukları suyun rengini ön plana çıkaran kampanya, güvenle tüketebilecekleri içme suyuna sahip olmayan insanların oranına dikkat çekerken bölgeden bölgeye suyun renginin ne kadar değiştiğini Pantone’un renk kartlarıyla gösteriyor.

Kataloğundaki renklerden örnekler gösteren Pantone, aradığınız renk kodunun 335 U, 7414 U ya da 7555 U olabileceğini söylerken bu renklerin temiz içme suyu renginin yakınından geçmediğini ancak bazı bölgelerde bu suların kullanılmak durumunda olduğunu hatırlatıyor.

“İçme suyunun rengi nedir?” sorusunu ortaya koyan iş birliği akla gelebilecek her tonda kirli suyu kullanmak durumunda olan insanların yaşadığı yerler ve onların hikayesi hakkında da kısa bilgiler veriyor. Paslı turuncu, hardal sarısı, orman yeşili, toprak kırmızısı gibi renkler Uganda’dan Mozambik’e Hindistan’da Mali’ye kadar birçok ülkede karşılaşabileceğiniz su rengi.

Su krizine son vermenin mümkün olduğunu anca bunun için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Charity: Water ve Pantone, kampanyanın mesajının daha çok insana yayılması ve konu hakkında farkındalık yaratılması için site üzerinden herkesi paylaşım yapmaya çağırıyor. STK, temel ihtiyaç olan temiz su konusunda daha fazla çalışmak için imkanı olanları bağış yapmaya da davet ediyor.

charity: water charity: water

Görsel: Charity: Water