Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Kulaklık Müzik Dinlerken Temiz Hava Solumayı Sağlıyor

Bu Kulaklık Müzik Dinlerken Temiz Hava Solumayı Sağlıyor

Dyson'ın gürültü önleyici kulaklığı Dyson Zone, kullanıcının yüzüne temiz hava üfleyerek sağlığını da koruyor.

Müzik deneyiminin nefes almakla olan bağlantısı üzerine hiç düşündünüz mü? Peki ya kulağınızda kulalıkla gürültülü ve kirli bir şehrin ortasında temiz hava soluyarak ilerlediğinizde bunun çok daha iyileştirici bir etkisi olabileceğini? Ruhu müzikle beslerken bedeni de temiz havayla iyileştirmek harika olurdu, değil mi? Dyson gürültü önleyici kulaklığı Dyson Zone ile gerçekten bu iki şifalı deneyimi bir araya getirerek bir ilke imza atıyor.

Dyson Zone, Dyson’ın 30 yıllık hava filtreleme deneyimiyle nefes almak için inşa edildi

Dyson, vakumlama ve üfleme ile ilgili olan tüketici elektroniği konusunda uzman bir marka. Elektrikli süpürgeler, saç kurutma makineleri, fanlar ve hava temizleyiciler şirketin en başarılı ürünlerden. Ancak bu, büyüme için fazla şansı olmadığı anlamına gelmiyor. Dyson Zone kulaklık gibi yaratıcı ve inovatif yaklaşımlarla uzmanlığın nasıl avantaja dönüşeceğini gösteriyor marka.

Dyson’ın elektrikli süpürgelerine ve saç kurutma makinelerine paralel bir görsel bir tasarımla tanıtılan kulaklık, aynı zamanda yüksek kalitede ses vadeden iyi bir ürün. Üstelik birçok yönden bir ilk olma özelliğini taşıyor. Her şeyden önce şirketin giyilebilir pazardaki ilk adımı.

Kullanıcının yüzüne dokunmadan onu koruyan bir maske gibi

Dyson’ın bu ilk kulaklıkları tam olarak bugün tanıtılmaya başladı. Yine de teknik özellikleri henüz tam anlamıyla açıklanmadı. Ancak odyofillerin şimdiden onu merak etmesini sağlayacak birkaç temel özellik ortaya konulmuş durumda. Bu listenin başında, bu günlerde kulak üstü kulaklıklarla standart hale gelen aktif gürültü kontrolü ya da aktif gürültü engelleme (active noise cancelling / ANC) yer alıyor. Bu tek başına Dyson Zone’u diğer ses aksesuarları arasında bir adım öne çıkarıyor. Üstelik bu, buzdağının sadece görünen kısmı.

Dyson Zone’un en önemli özelliklerinden biri, burnunuzu ve ağzınızı geleneksel bir maske gibi ama dokunmadan kapatacak olan “vizör” kısmı. Bu vizör, kullanıcıya onu çevreleyen havadan arındırılmış taze ve temiz hava sağlıyor. Bu filtrelenmiş havayı, kulaklığın yanlarından kullanıcının yüzüne üflüyor. Sıradan maskelerin aksine, yalnızca partikülleri ve kirleticileri filtrelemekle kalmıyor, aynı zamanda havayı aktif olarak temizliyor.

dyson zone

Dyson’ın Zone konsept ve prototip aşamalarını geçerek ve nihai tasarım aşamasına ulaşmış. Geliştirme sürecinde, arıtıcının etrafındaki havayı temizlemede ne kadar etkili olduğunu izleyebilmek için yapay akciğerli özel bir manken yaratma yoluna bile gitmişler. Şirket ayrıca, son iki yılda maske kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden olan rahatsızlık ve tahriş etkilerini de dikkate almış. Vizörün rahat bir şekilde takıldığından emin olmak için ekstra özen göstermişler.

Baş Mühendis Jake Dyson, “Hava kirliliği küresel bir sorundur – gittiğimiz her yerde bizi etkiler. Dyson Zone bunun için mükemmel bir çözüm. Yalnızca “yüzünüze dokunmadan temiz hava” değil, “her yerde saf ses” sunuyor.

Kulaklık, Dyson’ın diğer ürünleri gibi şirketin imza tasarım dilini, parlak gümüş ve düz renk vurgularının uyumlu bir karışımını taşıyor. Şimdilik ilk giyilebilir Dyson ürünü olarak öne çıksa da Dyson ailesinin açık bir üyesi olduğunu her haliyle belli ediyor.

Dyson Zone hava temizleyici kulaklıklarla ilgili gelişmeleri takip etmek ve ilk haberdar olanlardan biri olmak için buradan kayıt yaptırmanız gerekiyor.

dyson zone

Görsel: Dyson