Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Güneş Gözlüğünde Anında Renk Değiştirebilen Camlar

Akıllı Güneş Gözlüğünde Anında Renk Değiştirebilen Camlar

Ampere tarafından geliştirilen Dusk akıllı güneş gözlüğü, fotokromik camları sayesinde güneşin parlaklığına ve değişen ışık koşullarına ayak uyduruyor.

Elektrokromik camlar, geniş ışık geçirgenliği sunuyor, çeşitli çevre ve hava koşullarına hızlı adapte olabiliyor. Gün ışığına duyarlı olan bu akıllı camlar özellikle mimaride, mühendislikte ve biyomedikal uygulamalarda tercih ediliyor. Cam cepheli yapılar ve çeşitli mimari çözümlerde görsel konforu artırmasının yanı sıra enerji tasarrufu da sağlıyor. Evlerdeki, ofislerdeki veyahut araçlardaki camları güneşin parlaklığına göre ayarlamak konfor ve enerji tasarrufu sağlarken elektrokromik camların bir alanda daha faydalı olabileceğini bu noktada düşünebiliriz. Camların renk tonunu güneşin geliş açısına ve havanın genel durumuna göre kontrol edebilmek güneş gözlükleri için de büyük avantaj sunuyor.

Ampere Dusk’ın elektrokromik camları sayesinde renk tonu ayarlanabiliyor

Bir süredir son teknoloji ofislerde ve akıllı evlerde tercih edilen bu sistemi güneş gözlüğüne taşıyan Ampere, akıllı gözlüğüyle gün içerisinde her ortama ve ışığa ayak uydurmak isteyenlere hitap ediyor. Ampere tarafından geliştirilen Dusk isimli elektrokromik güneş gözlüğü serisi, kullanıcı tarafından ayarlanabilen lens renk tonlarıyla farklı alanlarda aynı gözlüğü konforlu bir şekilde kullanmaya imkan veriyor. Lensleri kullanıcının tercih ettiği ayara göre renklendiriyor. Bu sayede içerisi ya da dışarısı açık ya da kapalı hava fark etmeksizin tek bir gözlük tüm koşullara uyum sağlıyor. Ayrıca lensler UVA ve UVB ışınlarını da yüzde 100 engelliyor.

Ampere Dusk akıllı güneş gözlüğü; 26 gram ağırlığında, klasik bir tasarıma ve görünüme sahip. Kullanıcı gözlük üzerinden elle elektrokromik camları ayarlayabiliyor. Gözlük sapının hemen altında yer alan tuş sayesinde önceden ayarlanmış 3 farklı ton arasında geçiş yapmak mümkün. Bununla birlikte bluetooth sayesinde akıllı telefonlardaki uygulamasına bağlanabilen Ampere Dusk’ın renk ayarını bu uygulama üzerinden daha hassas oranda yapmak mümkün oluyor.

Gözlük çerçevesinde dahili hoparlör ve mikrofon da yer alıyor

Uygulama, akıllı renk tonu kontrolünün yanı sıra gözlüklerdeki dahili hoparlör için de kullanılıyor. Sesli aramalar ve sesli asistanlar için yerleşik mikrofon ve gözlüklere entegre hoparlörler, kulaklık gerektirmeden müzik dinleme ve görüşme işlemlerini de halletmeye yardımcı oluyor. Gözlükte Google Asistan veya Siri gibi sesli asistanları başlatmak için yerleşik bir düğme bulunuyor.

Ampere

Akıllı güneş gözlüğünün pili, tek şarjda 7 gün boyunca uygulama üzerinden anlık olarak gözlük camlarının renk tonunu ayarlamaya imkan tanıyor. Eğer hoparlör aktif olarak kullanılırsa bu süre 4 saate düşüyor. Özel şarj kutusu da bu gibi durumlar için çözüm oluyor.

Akıllı güneş gözlüğünü sürekli şarjda tutmaya yarayacak bir de güneş gözlüğü kabı bulunuyor. Bu sert saklama kabı gözlüğü bir yerde unutma ihtimaline karşı içinde özel olarak tasarlanmış bir AirTag alanına sahip.

Indiegogo üzerinden fonlanan Ampere Dusk yeterli desteği aldı. Akıllı gözlük, bu yaz güneşin parlaklığına ayak uydurmak isteyenlerin tercihi olacak gibi duruyor. Yaratıcı teknolojik ürünler sunan Ampere tarafından geliştirilen bir diğer ürün UV dezenfektan bölmeli kablosuz şarj cihazı Cell’i de daha önce yazmıştık. Teknolojiyi tasarımla birleştiren Ampere markasının fonlama ile hayata geçirdiği bu iki örnek dışında başka ürünleri de bulunuyor.

Görsel: Ampere