Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsanın Hareketlerine Göre Dalgalanan Heykeller

İnsanın Hareketlerine Göre Dalgalanan Heykeller

İzleyiciye ayna etkisi yapan heykelleriyle tanınan Daniel Rozin, "Shades" başlıklı kişisel sergisinde yeni işlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

ABD’li sanatçı, eğitimci ve yazılımcı Danizel Rozin; izleyicinin hareketleriyle etkileşime giren eserleriyle tanınıyor. Özellikle de hareketleri taklit eden ayna etkili heykelleri oldukça ses getiriyor. Sanatçı bitforms gallery’de açtığı yeni kişisel sergisinde, yine küçük fragmanlar halinde etkileşimin doğasına yer veriyor. “Shades” başlıklı sergi, yerleşik bir kameralar aracılığıyla izleyicilerin hareketlerini taklit eden eserlerden oluşuyor.

Işık, gölge ve sesle pekiştirilen eserler

Örneğin “Take Out-Chopsticks Mirror”, silindirik bir gövdeye bağlı olan çubuklardan oluşuyor. Motorlu gövde üzerindeki çubuklar, karşısındaki insanın hareketine bağlı olarak hareket ederken hem ışık ve gölgeyle hem de çıkardıkları seslerle ilginç etkiler yaratıyor.

Serginin en dikkat çekici işleri arasında “CMY Shadows Mirror” ve “RGB Peg Mirror” isimli iki heykel yer alıyor. Her iki çalışma da tam renkli yansımaları yeniden üretiyor. İlki eksiltici diğeri ise ekleyici modeli kullanıyor.

Shades’i 23 Nisan’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Rozin’in diğer çalışmalarına internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden göz atabilirsiniz.

 

Görsel: Daniel Rozin