Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Video Oyunların İyileştirici Gücü

Video Oyunların İyileştirici Gücü

Xbox ve Gamers Outreach, kısa belgesel içeren kampanyasıyla çocukların ve gençlerin tedavi sonrası iyileşme ve bağlantı kurma sürecinde video oyunların etkili olabileceğini gösteriyor.

Oxford Üniversitesi tarafından 2020 yılında yapılan bir araştırmaya göre video oyunları oyuncuların zihinsel sağlığını iyileştirmeye ve daha mutlu olmasını sağlamaya yardımcı olabiliyor. Araştırmalar ayrıca oyunların terapötik ilişkiye (danışan ve terapist arasında kurulan özel ilişki) faydalı olabileceğini gösteriyor. SXSW 2022’de de Xbox‘ta oyun geliştici deneyimi ve ekosistemden sorumlu başkan yardımcısı Sarah Bond, oyunların hayatımızı ve perspektifimizi olumlu yönde nasıl değiştirebileceğini gösteren bir sunum gerçekleştirmişti.

Oyunun temel bir insan ihtiyacı olduğuna inanan Xbox, video oyunların sosyal bağlantılar kurma potansiyeline dikkat çekiyor. Oyunlar sayesinde arada mesafeler olsa da paylaşmak ve birlikte vakit geçirmek mümkün oluyor. Marka, Xbox konsollarının farklı kuşaktan insanlar arasında nasıl daha sıkı bağlantılar kurmaya yardımcı olabileceğini Beyond Generations ile göstermişti. Xbox’ın çocukları iyileştirme sürecine destek olan yardım kuruluşu Gamers Outreach ile gerçekleştirdiği ortaklık bağlantı kurmanın ve ilişkileri kuvvetlendirmenin bir başka örneğini sunuyor.

Xbox, birbirlerinden uzakta aynı durumdaki iki gencin duygularını paylaşmasına yardımcı oluyor

McCann Londra tarafından hazırlanan A Player Like Me kampanyası kısa bir belgesel filmi içeriyor. Cildi, eklemleri ve kan damarlarını etkileyen kalıtsal bağ doku bozukluğu Ehlers-Danlos sendromundan (EDS) mustarip 14 yaşındaki Jordan’ın dertlerini ya da duygularını paylaşabileceği alternatif bir yolun daha olduğunu hatırlatıyor. Son derece nadir bir sakatlıkla mücadele eden Jordan’ın hayatla ve insanlarla bağ kurması için video oyunlar ve Xbox büyük destek sunuyor.

Film, Jordan ve Megan’ın bir oyun süresince kurdukları bağı ve inşa ettikleri dostluğu gözler önüne seriyor. Aralarında uzun mesafeler olsa da bu iki yeni tanışmış arkadaş video oyun üzerinden birbirlerini destekleme ve hastalıkları konusunda özgürce konuşma fırsatı yakalıyor. İkili Forza Horizon 5’in sanal dünyasında otomobillerle hızlı bir yarışa tutuşurken bir yandan da 23 yaşındaki Megan, Jordan’a tavsiyeler veriyor ve ona rehberlik ediyor.

gamers Outreach

Kısa belgesel, hastanede vakit geçiren ya da tedavisi sonrası gündelik yaşamında sorunlar yaşayan gençlerin hayata daha kolay adapte olabilmesi için oyun oynamanın bir çözüm olabileceğini gösteriyor. Gamers Outreach kurucusu Zach Wigal, her yıl milyonlarca çocuğun ve gencin hastanelerde tedavi gördüğünü ve bu sürecin çocuklar için zorlayıcı olabileceğini söylüyor.

Jordan, Microsoft’un kampanyayı tanıttığı blog yazısında Megan ile Ehlers-Danlos sendromunun ötesinde kurduğu bağlantıya, ortak ilgi alanlarına dikkat çekerek bu tür tedavinin ne kadar kapsayıcı olabileceğini paylaşıyor.

Künye

Müşteri: Microsoft
Ajans: McCann London
CCO: Laurence Thomson, Rob Doubal
ECD: Jamie Mietz, Sanjiv Mistry
Yaratıcı Yönetmen: James Crosby, William Cottam
Strategy Director: Jonathan Bender
Chief Client Officer, McCann Europe & UK: Jessica Tamsedge
Global Business Lead: Sailesh Jani
Business Directors: Melanie Vickers, Oscar Flintoft
Account Directors: Katie Hawker, May Sinlapa
Project Director: Clare Prager
Snr Project Managers: Nora Weber, Vicki Lam, Georgia Wettenhall
Prodüksiyon Şirketi: Craft
İdari Yapımcı: Alec Christie
Kurgu: Xavier Perkins
Müzik: Native UK ltd
Ses: Gurdeep Singh
Prodüksiyon Şirketi: Hungry Man
İdari Yapıcmı: Bryan Buckley, Caleb Dewart, Matt Buels
Yönetmen: Alex Gorosh
Yapımcı Jack Beardsley, Sherra Fermino
DoP: Alex Gorosh, Theo Tennant

Görsel: Microsoft