Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arayış İçindeki Bir Çocuğun Hikayesi

Arayış İçindeki Bir Çocuğun Hikayesi

Fransız Rap sanatçısı Orelsan, oyun hamurlarıyla yaratılmış stop-motion müzik videosunda kendi hikayesini anlatıyor.

Stop-motion videolarda LEGO’lardan ışıkla boyamaya, 3B kalemden keçe ve diğer tekstil ürünlerine kadar farklı tekniklerle hazırlamış birçok yaratıcı iş paylaştık. Model hamurlar da bu teknikte güzel eserler ortaya koymak için ideal malzemelerden biri. Fransız Rap sanatçısı Orelsan’ın dördüncü stüdyo albümü Civilisation’da yer alan La Quête isimli parça için hazırlanan müzik videosu da bu örnekler arasında. Kil modellemelerle yaratılan sahnelerde sanatçının çocukluk çağından son albümünün çıktığı zamana kadar kısa bir yolculuk yapılıyor.

Orelsan’ın gözünden kendi hikayesi

Bir çocuğun hayalleriyle büyüdüğü evrende geçen La Quête, onun yaş almasıyla değişen evrenine ışık tutuyor. Hamurdan yaratılan karakter, sanatçının çocukluğunu, ergenliğini, yetişkinliğini ve hayatını etkileyen diğer büyük anlarını izlemesi oldukça keyifli sahnelerle paylaşıyor. Sanatçının kendi hayat hikayesini anlattığı La Quête; ailesi, arkadaşları, öğretmenleri ve sevgilileriyle yaşadığı koca tarihi onu geçmişe götüren oyun hamuru kokusu sayesinde görme fırsatı sunuyor.

Live-action ile stop-motion tekniklerinin harmanlanmasıyla karşımıza çıkan bu tatlı müzik videosunun yönetmenliğini stop-motion ve animsayon konusunda usta bir isim olan Victor Haegelin gerçekleştiriyor. Videonun yapımını Wizz/Quad Group üstlenirken Orelsan modellemelerle birlikte filmde yer alıyor.

Parçanın açılış sözlerinde olduğu gibi (Oyun hamurunun kokusu beni geçmiş zamanlara götüren yegane şey) tüm şarkı boyunca sözlerle uyumlu giden bir hikaye izliyoruz. Bu nedenle her ne kadar şarkının sözleri müzik videosunda İngilizce altyazılı olarak yer alsa da sözleri ayrıca okuduktan sonra stop-motion videoyu bir kez daha izlemenizi önerebilirim. Videonun yapım aşamasını gösteren 8 dakikalık kamera arkası görüntüleri ise her bir karenin hazırlanması için harcanan emeği gözler önüne seriyor.

Künye

Parça: Orelsan – La Quête
Enstrüman: Skread & Phazz
Yönetmen: Victor Haegelin
Prodükisyon Şirketi: WIZZ
Görüntü Yönetmeni: Jérémy Lesquenner
Yapımcı: Amanda Stubbs
Post Prodüksiyon Direktörü: Nataly Aveillan
2D animasyon: Hugo Cierzniak
Sanat Yönetmeni: Coralli Grieu
Dekorasyonlar: Florentin Bougot, Julie Chapallaz, Maude Gallon
Aksesuarlar : Thomas Gebczynski, Alexandra Malcouronne, Stéphane Viola
Modelleyiciler: Ivan Terpigorev, Paul Mas, Lou Beauchard
Post Prodüksiyon: FIX Studio
VFX : Mathieu Caulet

Görsel: YouTube