Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rüyalar Alemine Dalan Minik Köpek

Rüyalar Alemine Dalan Minik Köpek

2018 yılında yaşamını yitiren rap sanatçısı Mac Miller’in Colors and Shapes parçası için hazırlanan animasyon müzik videosunda sanatçının köpeği Ralphie rüya alemine dalıyor.

ABD’li rap sanatçısı Mac Miller (Malcolm James McCormick) 26 yaşında hayatını kaybetti. 2011 yılında çıkardığı ilk albümü çok satanlar listesine de giren ve böylece üne kavuşan şarkıcı, 2014 yılında Anneler Günü’nde bağımsız olarak Faces isimli şarkı derlemesini piyasaya sürdü. Bu derlemede yer alan parçası Colors and Shapes, yapımcılığını Hornet prodüksiyon şirketinin üstlendiği, yönetmenliğini ise Sam Mason’ın gerçekleştirdiği müzik videosuyla sanatçıya bir saygı duruşu niteliği sunarken izleyiciyi büyüleyici bir rüya aleminde gezintiye çıkarıyor.

Gerçeküstü ve tuhaf bir evrende Mac Miller’in kişisel hatıralarıyla dolu bir yolculuk

Psikolog Timothy Leary’nin sözleriyle açılan Colors and Shapes parçası; caz tınıları, koyu lirik teması ve sözleriyle sanatçının severleri tarafından Mac Miller’ın başyapıtı olarak da kabul görülüyor. Yönetmen Sam Mason, Miller’ın ailesiyle birlikte çalışarak onun hikayesinden önemli parçaları animasyon filme yerleştiriyor.

Animasyonun akıcı tarzı şarkının genel havasıyla uyumlu olacak şekilde ilerlerken filmdeki nesneler de sanatçının hayatından parçalar içeriyor. Mac Miller’ın köpeği Ralphie’nin rüyalar aleminde bir yolculuğa çıktığı animasyon, anlatısı ve çizgileriyle büyüleyici bir evrene kapı açarken sanatçının hayatını da görsel olarak aydınlatıyor.

Köpek Ralphie’nin baş kahraman olduğu animasyon filmin konusu Mac Miller’ın gerçek bir hikayesine dayanıyor. Sanatçının bir kayıt sırasında kaybolduğu köpeği o zamanlar ne yazık ki bulunamamıştı. Bu hikayeden yola çıkan yönetmen, Ralphie’nin nereye gitmiş olabileceğiyle ilgili bir tasvir oluşturarak anlatıya yön veriyor.

Çocukluk kavramları üzerinde durulan animasyon müzik videosunda bir sanatçı olarak büyümeye, bu süreç içerisindeki inişli ve çıkışlı deneyimlere göndermeler bulunuyor.

Çekirdek bir ekip tarafından üretim ve prodüksiyon süreci tamalanan animasyon müzik videosu için beş animasyon sanatçısı yaklaşık 3 hafta boyunca üretim yaptı. Yönetmen Sam Mason’ın bir tutku projesi olarak tanımladığı film sanatçının zor, duygusal, tehlikeli ama asil yolculuğuna bir bakış sunuyor. Faces, ilk defa 15 Ekim’de yayın platformlarında yerini alacak ve ayrıca plak olarak da satın alınabilecek.

Künye

Prodüksiyon Şirketi: Hornet
Yönetmen: Sam Mason
Yaratıcı Ekip Başkanı: Kristin Labriola
İdari Yapımcı: Hana Shimizu
Yapımcı: Hanna Smith-Ide
Animasyon Sanatçısı: Daniel Callaby, Clement Pierre, Jim Bierton, Meg Oswalt, Monica Stevenson
Çevre Tasarım: Chiara Benedetti
Karakter Tasarım: Jeff Jank
Düzenleme: Sam Stulin

Görsel: Hornet