Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İlham Verici Gücü Kanıtlanmış Açık Hava Kampanyası

İlham Verici Gücü Kanıtlanmış Açık Hava Kampanyası

Innocean Berlin’in Marshmallow Laser Feast iş birliğinde Kia için hazırladığı, doğadaki hareketlerden esinlenen açık hava kampanyası beyindeki alfa dalgalarını artırarak hareketin ilham verici gücüne vurgu yapıyor.

Kia Motors bu yılın başında rekor kıran drone gösterisiyle yeni logosunu ve markanın sloganını tanıtmıştı. Logonun yukarı yönlü çizgileri markanın yükselen hırsını temsil ederken ritmik ve kesintisiz çizgisel hatlar markanın ilham konusundaki kararlılığını vurguluyordu. Yenilenen logosuyla birlikte tanıtılan ve markanın değişimdeki kararlılığını vurgulayan Movement that Inspires (İlham Veren Hareket) sloganından yola çıkan ve doğrudan bu slogandan beslenen Inspiring Billboards kampanyası bilimsel verilere dayalı animasyonlarıyla hareketin ilham verici gücünü vurguluyor.

kia

Doğadaki hareketlerin ilham verici gücü

Innocean Berlin’in, sinirbilimciler ve sanat kolektifi Marshmallow Laser Feast ile ortaklığı sonucu ortaya çıkan açık hava kampanyası beyinde alfa dalgalarını hareketlendirerek izleyene ilham veriyor. Markanın yeni felsefesini basit bir şekilde anlatmak ve göstermek yerine gerçek anlamda bu sloganı kanıtlayan bir dizi nöroestetik animasyon doğadan ilham alıyor.

Ekip, bu görselleri oluşturmak için okyanustaki dalgaları, tarladaki ekinlerin hareketlerini, kuşların gökyüzünde süzülüşünü, dans eden insanların hareketlerini inceledi. Bunları bilimsel veriler ışığında doğanın kendisinden ilham alan bir dizi görsel akışkan animasyonlara çevirdi. Animasyonlar daha sonra laboratuvarda test edildi ve bu hareketlerin ilham verici gücü kanıtlandı.

Sinirbilimciler insanların bu görüntüleri izlerken beyinlerinde gerçekten ne olduğunu ve hangi kısımların aktif olarak çalıştığını gözlemleyerek bilimsel verileri yaratıcı bir kampanyaya dönüştürdü. Beyindeki alfa dalgalarının hareketliliğinden yola çıkılarak hazırlanan kampanyada City Üniversitesi’nden Dr Beatriz Calvo Merino, Oregon Üniversitesi’nden Profesör Richard Taylor ve Creative Neuroscience’den Katherine Templar Lewis ile birlikte çalışıldı.

Doğadan ve insandan ilham alan nöroestetik animasyonlar ve bu animasyonların yarattığı fraktal desenler hareketin ilham verici gücünü vurgularken bu animasyonlar açık hava kampanyalarında kullanılarak daha fazla insana ilham vermek hedefleniyor.

Kampanyanın yönetmenleri arasında daha önce Evdeki Yaratıcılar serimizde de konuk olarak ağırladığımız Marshmallow Laser Feast deneysel medya stüdyosunun yaratıcı yönetmeni Ersin Han Ersin de yer alıyor.

 

 

Künye

Müşteri: Kia Motors
Ajans: Innocean Berlin
İdari Yaratıcı Yönetmen: Ricardo Wolff
Yaratıcı Yönetmen: Jack Christensen, Teco De Luccia
Yapımcı: Marcus Wetschewald
Editör: Carlos Suárez
Sanat Kolektifi: Marshmallow Laser Feast
Yönetmen: Barney Steel, Ersin Han Ersin
Yaratıcı Yapımcı: Ulla Winkler
Bilim İnsanları: Katherine Templar Lewis, Richard Taylor, Beatriz Calvo Merino

Görsel: Innocean Berlin