Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix Çalınmış Mücevherlerin İzleriyle Lupin’i Tanıtıyor

Netflix Çalınmış Mücevherlerin İzleriyle Lupin’i Tanıtıyor

Netflix, mücevher ve saat izlerini gösteren afişlerle Lupin’in final sezonunu tanıttı.

Netflix’in Lupin isimli dizisi, Fransız yazar Maurice Leblanc’ın yarattığı Kibar Hırsız: Arsen Lüpen (Arsène Lupin) kitabından esinlenerek yaratılmış. Dizinin başkahramanı Assane Diop varlıklı bir aile yüzünden haksızlığa uğrayan babasının intikamını almak için macerdan maceraya koşuyor. Netflix’in dizinin üçüncü ve son sezonunu tanıttığı açık hava reklamları da neredeyse dizinin kendisi kadar ses getirdi.

Lüks markaların reklam stilini muzipçe kopyalayan afişler

İlk bakışta lüks mücevher ve saat markalarının afişlerini andıran reklamlarda, ürünün yerinde olmayan mücevherlerin yanık tenlerde bıraktığı izler olduğunu görüyorsunuz. Başka bir deyişle “Suçun Sherlock Holmes”ü olarak anılan başkarakterimizin el çabukluğuyla yok ettiği eşyalar bunlar. Meğer burada tanıtılan şey de bir ürün değil, kibar hırsızımızın icraatlarıymış… Afişler, Fransa’da birkaç noktaya yerleştirilmiş.

Netflix bu kampanya için Pazarlama ajansı Jellyfish France’la suç ortaklığı yapmış. Ortaya; Rolex, Chanel, Hermès, Cartier, Celine ve Tiffany & Co gibi lüks markaların reklamlarını kopyalayan, hatta logolarına ve marka estetiğine bile el koyan zarif posterler çıkmış. Bir bakıma Netflix de lüks markaların reklam stillerini çalmış diyebilir miyiz?

Netflix Pazarlama Direktörü Aline Bonnet kampanya ilgili şu açıklamayı yapmış: “Bir dizi başlattığımızda, bir marka yaratıyoruz. Ve şunu söylemeliyim ki Lupin çok yaratıcı ve ilham verici bir marka. Bunun kanıtı, Fransa’daki ve uluslararası çaptaki son kampanyamızdır.”

 

Görsel: Instagram