Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Uysallar” Evrenine Işınlanmak

“Uysallar” Evrenine Işınlanmak

Netflix, Karaköy’deki Tornistanbul isimli deneyim alanıyla ziyaretçiler için Uysallar dizisinin evrenine bir kapı açıyor.

Netflix’in Türk yapımı orijinal içerik kataloğuna eklediği son projesi Uysallar geçtiğimiz hafta izleyiciyle buluştu ve birçok kişinin hafta sonu merakla takip ettiği bir dizi oldu. 8 bölümlük dizi, Onur Saylak ve Hakan Günday ikilisinin Daha isimli film (2017) ve Şahsiyet isimli diziden (2018) sonra ortaya çıkardığı son proje. Punk ruhunun canlandığı, kara mizah unsurlarının karmaşık bir aile ilişkisi üzerinden psikolojik mesajlarla verildiği dizi, karakterler üzerinden bir sistem eleştirisi de sunuyor.

Diziyi izlemeyenler için daha fazla detaya girmeden Uysallar çıkar çıkmaz merakla izlemiş ya da izlemekte olanların ilgisini çekecek, izleyiciyi dizinin evrenine taşıyacak bir projeden bahsedeceğiz bu yazımızda.

“Biz daha ölmedik!” diyenler Tornistanbul’da buluşuyor

Netflix’in diziye ait farklı kavramları irdelediği Tornistanbul isimli deneyim alanı, dizideki karakterlerde olduğu gibi kendini yolunu bulmak isteyenler ve parçası olduğumuz düzende kendini arayanlar için renkli bir alan sunuyor. Tribal Worldwide İstanbul tarafından hazırlanan deneyim alanı, Uysallar dizisinin dünyasını keşfetmek ve bu evrene yolculuk etmek isteyenlerin uğrak mekanı oluyor.

uysallar

Üç kata yayılan Tornistanbul toplamda sekiz farklı deneyim alanından oluşuyor. Her bir deneyim alanı dizinin dünyasından ve ruhundan parçalar barındırıyor. Bu deneyim alanlarının ne olduğundan kısaca bahsedelim ancak diziyi izlemeyenler için çok büyük olmasa da bir spoiler uyarısı da koyalım. Zira deneyim alanlarının adları ve bu alanların tasarımları diziyle bağlantılı ögeler içeriyor.

“Anakara”, “Sahne senin”, “Patron Kim?”, “Çığlık Odası”, “Kaos Sevdalıları” isimli alanlar ve odalar ruhunu özgür bırakmak, kafasını dağıtmak, eğlenmek ve rahatlamak isteyenlerin keyifle vakit geçireceği alanlar oluyor. Kimi odada dilediğiniz gibi ortalığı dağıtmak mümkünken bazılarında sesiniz kısılana kadar çığlık atmak ya da duvarlara boyaları özgürce fırlatmak mümkün.

“Yıkım Sineması”, Motivasyon Odası” ve “Hücre Odası” yine dizideki karakterlerin yaşadığı durumlara ve sorunlara ışık tutan, izleyiciyi dizinin dünyasına sürükleyecek ve kendini o dizinin bir parçasıymış gibi hissettirecek alanlardan. Sona bıraktığımız “Dönüşüm Odası” ise aslında Tornistanbul’u gezmeye başlamadan önce uğranabilecek bir nokta. Dizideki punk ruhunu saç ve makyajlarla ziyaretçilere yaşatan bu oda deneyimi tamamlayan ve dizinin renkli dünyasını yansıtan bir alan oluyor.

Karaköy’deki 3 katlı deneyim alanı 10 Nisan’a kadar açık ve ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Netflix, bu deneyim alanını görmek isteyenler için açık adresi de paylaşıyor.

uysallar uysallar

Görsel: Tribal Worldwide İstanbul