Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dantel Gibi İnce İnce İşlenmiş Kağıt Heykeller

Dantel Gibi İnce İnce İşlenmiş Kağıt Heykeller

Patrick Cabral, kağıt kesme tekniğiyle ürettiği bol katmanlı hayvan heykellerine yenilerini ekledi.

Filipinli kağıt sanatçısı Patrick Cabral’ın işlerine sosyal medyadan aşina olabilirsiniz. Kağıt kesme tekniğiyle oldukça ince işler yapıyor. Genellikle de hayvan heykelleri üretiyor. Starbucks Filipinler’in dekorasyonu için de bu heykellerden yapmıştı. Dinagyang Festivali için hazırladığı maske projesiyle dikkat çekmişti. Sanatçı yeni işler üretmeye ve kendi tekniğinde daha da ustalaşmaya devam ediyor.

Beyaz ve altın renkleriyle sade bir renk paleti

Cabral’ın çalışmalarına yakından baktığınızda, sonu gelmeyen ayrıntılar içinde kayboluyorsunuz. Karmaşık kağıt kesme stiliyle, sıklıkla kullandığı beyaz ve altın kağıt katmanlarıyla işleri, hassas dantel desenlerini andırıyor.

Kendi kendini yetiştirmiş bir sanatçı olan Cabral, kağıt kesme tekniğini de yıllardır geliştiriyor. Bir şeyleri tasvir etmenin yenilikçi yollarını bulmak için sürekli kendini zorluyor. Kendi deyimiyle bu tür mühendislik yaklaşımı gerektiren işler yaratmayı seviyor.

Eserlerinin çoğunda aslanlar, su aygırları ve ejderhalar da dahil olmak üzere hayvanları ya da fantastik varlıkları tasvir ediyor. Dantel doku, bazen hayvanların pullarını bazen de kürklerini temsil ediyor.

Patrick Cabral’ın diğer çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, yenilerini Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram