Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pippa Dyrlaga’nın İnanılmaz Detaylarla Bezeli Kağıt Sanatı

Pippa Dyrlaga’nın İnanılmaz Detaylarla Bezeli Kağıt Sanatı

Pippa Dyrlaga, seçtiği zor kompozisyonlarla kağıt kesme sanatında detaycılığı bir adım öteye taşıyor.

Kağıt sanatının bir dalı olan kağıt kesme sanatı, özellikle sanatçıların bu iş için adadığı zaman ve el işçiliği açısından hayranlık uyandıran çalışmalar ortaya çıkmasını sağlıyor. Kanako Abe’nin kağıttan vahşi yaşam tasvirleri, Heidinger’ın dantel gibi kestiği kağıt işleri ve Mr. Riu’nun kağıt mandalaları, bir sanatçının kağıt üzerine kretuarla ne derece ince detaylar işleyebileceğine dair inanılmaz örneklerdendi. Kağıt kesme sanatçısı Pippa Dyrlaga ise bu çıtayı bir tık daha yükseltiyor ve adeta kağıt üzerine çizim yapıyormuş edasıyla işlerini detaylandırıyor.

Kağıt sanatı için fazlasıyla zorlu kompozisyonlar

İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde çalışmalarını sürdüren Pippa Dyrlaga, son dönemde ağırlıklı olarak çiçek desenleri işliyor. Kışın başladığı bu çiçek serisiyle bir tür kağıttan bahçe oluşturmuş. Sanatçının suyun içinde batmakta olan çiçek kompozisyonlarına dikkat ederseniz, sudaki hava kabarcıklarına kadar detaylara girdiğini görebilirsiniz. Bu da Dyrlaga’nın zoru tercih ettiğinin bir kanıtı. Çiçeklerden önce ise yoğun şekilde kuş figürleri üzerinde çalıştığı görülüyor. Diğer kağıt sanatçılarında olduğu gibi Dyrlaga da kağıtları özel kretuarlar ve maket bıçakları kullanarak elle kesiyor. Çalışmalarını tamamlaması 10-40 saat sürüyor.

Sanatçı, geçtiğimiz işlerinde kullanabileceği daha dayanıklı kağıtlar araştırmaya başlamış. Araştırmalarının sonucunda, ağaç kabuğu veya bitki lifleri kullanılarak üretilen ve origami sanatında yaygın olarak kullanılan Washi kağıtlarında karar kılmış.

Sanatçıyı, Instagram’ın yanı sıra Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz.

Third piece finished. A sinking Calla Lily.

A post shared by Pippa Dyrlaga (@bearfollowscat) on

Detail shot

A post shared by Pippa Dyrlaga (@bearfollowscat) on

I tried to find a calming image for today.

A post shared by Pippa Dyrlaga (@bearfollowscat) on

Close up shot.

A post shared by Pippa Dyrlaga (@bearfollowscat) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.