Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt Kesme Sanatıyla Yaratılmış Gerçekçi Manzaralar

Kağıt Kesme Sanatıyla Yaratılmış Gerçekçi Manzaralar

Kirigami sanatçısı Hiroki Saito, gerçeğinden ayırt etmesi güç olan kağıt manzaralar yaratıyor.

Japonya’nın geleneksel kağıt kesme sanatı kirigami, çağdaş sanatçıların ve tasarımcıların elinde bambaşka biçimlerde yeniden hayat buluyor. Ürün ambalajlarından yapılan kirigami figürler, kirigamiyle inşa edilen Le Corbusier ve Frank Lloyd Wright yapıları bunun en güzel örnekleriydi. Hatta kirigamiden ilham alan robotik cihazlar ve güneş panelleri bile gördük. Tüm bu yaratıcı örneklere buradan göz atabilirsiniz. Hiroki Saito da bu sanattaki ustalığıyla dikkatleri üzerine toplayan sanatçılardan biri.

İlk bakışta fotoğraf zannedilen kusursuz manzaralar

Hiroki Saito, kirigami sanatıyla lise yıllarında tanışmış. Son 8 yılda, bu sanatta fark edilir derecede ustalık geliştirdiği bambaşka bir noktaya gelmiş. O kadar titiz ve ileri seviyede ki şehirlerden gece manzaralarını tasvir ettiği işlerini ilk bakışta fotoğraf zannediyorsunuz. Sanatçı tamamlanması birkaç ay sürebilen eserlerinin yapım sürecine dair detayları Twitter hesabı üzerinden paylaşıyor.

Dünyanın farklı noktalarında, farklı türde kağıt kesme geleneklerine rastlamak mümkün. Japon kültüründeki versiyonunun dini törenlerden türetildiği ve başlangıcının MS 700’lere kadar dayandığı düşünülüyor. Bu gelenek temelde, bir arka plan kağıdı ve onunla kontrast yaratacak tek bir yaprak ön plan kağıdı kullanmaya dayanıyor. Ön plandaki bu tek sayfalık kağıt kesilerek şekillendiriliyor.

Görsel: Hiroki Saito