Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pippa Dyrlaga Renkli Kağıtlarla Yeni Kompozisyonlar Üretiyor

Pippa Dyrlaga Renkli Kağıtlarla Yeni Kompozisyonlar Üretiyor

Beyaz kağıdın dışına çıkarak renkli kağıtlarla çalışmaya başlayan Pippa Dyrlaga, eskisinden çok daha karmaşık kompozisyonlar yaratıyor.

Günümüz sanatçıları, kağıt kesme tekniğiyle inanılmaz detaylara sahip işler ortaya koyuyor. Parth Kothekar’ın bu teknikle yarattığı geleneksel hint mimarisi illüstrasyonları, Kanako Abe’nin vahşi yaşam tasvirleri, Mr Riu’nun kağıt mandalaları ve Myriam Dion’ın gazete kağıtlarını keserek hazırladığı kompozisyonlar en etkileyici örneklerdendi. Pippa Dyrlaga da doğa ve anatomi temalı çalışmalarıyla son yılların ilgi çeken sanatçılarından. Şimdi Pippa Dyrlaga, rengi de işin içine katarak yaptığı daha karmaşık kompozisyonlarla internetin dikkatini çekiyor.

Detaylarla kendine sürekli meydan okumak

Pippa Dyrlaga’ya göre bir parça kağıt, içinde çok fazla olasılık barındırıyor. Yorkshire merkezli sanatçı, beyaz kağıtla yaptığı işlerin her birini tek bir sayfadan keserek üretiyor. Doğa manzaraları, kuşlar, mitoloji, karmaşık hayvan ve bitki kompozisyonları, robotlar ve doğaüstü varlıklar Dyrlaga’nın konusu olabiliyor. En etkileyici serilerinden biri de fotoğraflarla kağıt kesme sanatını birleştirdiği işler.

View this post on Instagram

Matriarch. I've wanted to try something for a while. Out of my photograph series, there were some that I felt were such powerful images of the subjects but wouldn't have been suitable for what I had been doing with them. This one named 'mother' so I wanted to transform her into a mother nature type figure because there really isn't a more powerful matriarchal figure and I felt her slightly frail frame and pose still portrayed a strong woman. She was 80 in this photograph as it was the same year as others labelled that year. I gave her a magnolia crown, which symbolises dignity and gentleness. I printed the image on to my favourite #japanesepaper from @awagami_factory and hand painted after cutting. . . . #papercut #paperart #papercutting #mothernature #matriarch #mother #womenartists #papercutart #amonthinpaper #mixedmedia

A post shared by Pippa Dyrlaga (@bearfollowscat) on

Sanatçı, önceki eserlerinden farklı olarak son dönemde renk kullanmaya başlamış. Dolayısıyla bu yeni çalışmalarında tek bir beyaz kağıt kullanmak yerine mavi, yeşil, siyah ve sarı tonlarındaki farklı kağıtları bir araya getirmiş. Uzak Doğu kökenli olan sanatçı, geleneksel Japon kağıdı Washi’yi kullanıyor çoğunlukla. Onun dışında da güçlü ve uzun lifli kağıtları tercih ediyor.

Pippa Dyrlaga özellikle Yunan mitolojisinden esinlenerek yaptığı Psychopomp adlı kompozisyonlarıyla dikkat çekiyor. Psychopomp (Psikopomps), Yunan mitolojisine göre sorumluluğu yeni ölen ruhlara öbür dünyaya kadar eşlik etmek olan bir yaratık. Aslında başka birçok dinde de bu yaratıkla benzer misyona sahip ruhlar, melekler veya tanrılar mevcut.

Psychopomp, gece ve gündüz ile yaşam ve ölüm olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. Gündüz (üstteki fotoğraf) organik desenlerle, toprakta yetişen şeylerle ve bitkilerle temsil edilmiş. Geceyi (alttaki fotoğraf) temsil eden diğer bölüm ise gece hayvanları ve soyut örüntülerle tasvir edilmiş.

Pippa Dyrlaga’yı Instagram’ının yanı sıra internet sitesi, Facebook sayfası ve Twitter’ı üzerinden de takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.