Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gazeteler Kağıt Kesme Tekniğiyle Sanat Eserine Dönüşüyor

Gazeteler Kağıt Kesme Tekniğiyle Sanat Eserine Dönüşüyor

Myriam Dion, dantel dokur gibi sabırla kestiği gazeteleri sanat eserine dönüştürürken izleyiciyi güncel ve tarihi olaylara başka bir gözle bakmaya davet ediyor.

Kağıt mandalalar, kağıttan bakteri kolonileri, kağıt sanatıyla vahşi yaşam derken günümüz sanatçılarının kağıt kesme konusunda ne denli sabırlı olabileceğini gördük. Myriam Dion ise çıtayı biraz daha yükseltiyor ve gazete kağıdı gibi hassas ve işlenmesi zor bir malzemeden kağıt kesme yöntemiyle sanat eserleri üretiyor.

Kolay tüketilen haberlere yeniden bakmak

Myriam Dion’un sabırlı ellerinde günlük gazeteler zamansız sanat eserleri haline dönüşüyor. Sanatçı, bu ucuz ve bilgi yoğun malzeme için yeni bir görsel kimlik planlamadan önce, ön kapaktan arka kapağa her gazeteyi okuyor. Ardından da insanları çok kolay tükettiğimiz haberler hakkında daha derin düşünmeye teşvik eden yeni bir gazete yaratıyor.

Myriam Dion çalışmalarında, X-ACTO kesme bıçağı, yaldız ve boya kombinasyonunu kullanıyor. Bu yolla karmaşık desenler yaratıyor. Genellikle geniş bir sayfada tek bir görüntüyü süslüyor ve vurguluyor.

Montreal’de yaşayan Myriam Dion, güncel olaylarla ilgili çalışmalarına ek olarak, Kraliçe Elizabeth’e methiyeler düzen eski bir The Gazette sayısıyla ya da eski güzellik yarışması katılımcılarının bilgi notları gibi vintage basılı materyallerle de çalışıyor.

Sanatçının çalışmalarını internet sitesi ve temsil edildiği Division Gallery üzerinden takip edebilirsiniz.

Myriam Dion Gazeteler Kağıt Kesme Tekniğiyle Yeni Görsel Anlatılara Dönüşüyor Myriam Dion Gazeteler Kağıt Kesme Tekniğiyle Yeni Görsel Anlatılara Dönüşüyor

Görsel: Myriam Dion