Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
70 Yaşınıza Geldiğinizde Yürüyüp Yürüyemeyeceğinizi 40’ınızda Öğrenmek İster Misiniz?

70 Yaşınıza Geldiğinizde Yürüyüp Yürüyemeyeceğinizi 40’ınızda Öğrenmek İster Misiniz?

Japon Ortopedi Derneği için Hakuhodo tarafından hazırlanan Locomo Challenge kampanyası Locomotive sendromu ile karşı karşıya olan yaşlıları bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Locomo Challenge, Hakuhodo’nun Japon Ortopedi Derneği (The Japanese Orthopaedic Association) için gerçekleştirdiği bir bilinçlendirme kampanyası. Dünya Sağlık Örgütü‘nün (WHO) yöneticisi Dr. John Beard’ın da belirttiği üzere, bu kampanya dünya üzerinde başka hiçbir yerde görülmemiş bir gelişmiş sağlık hizmeti insiyatifi olmayı başardı. Peki, en güvenilir Japon sözlüklerinden biri olan Kojien’e bile girmeyi başaran bu “Locomotive Sendromu” nedir?

Locomotive Sendromu ve Locomo Risk Testi

Japonya dünya üzerinde en hızlı yaşlanma oranına sahip ülkelerden biri. Yaşam ömrü uzun olmasına rağmen, Japon halkının toplam nüfusunun üçte biri hayatlarının son dönemlerini yatalak olarak geçirme riskini taşıyor. 40 yaşından itibaren kasların zayıflamaya başlamasıyla semptomlarını gözlemleyebileceğimiz üzere; 60 yaşın üzerindeki bireylerde, hareket kabiliyetini engelleyen ve hayatlarının son dönemlerini yatalak olarak geçirmelerine sebep olan bu durum, Japon Ortopedi Derneği tarafından Locomo Sendromu olarak tanımlanıyor. Farkındalık yaratılarak önüne geçilebilecek bu rahatsızlık için Hakuhodo Locomo Challenge‘ı başlattı. İnsanlardan Locomo Risk Testi’ni yapmalarını isteyen Hakuhodo, testte başarısız olanlara çarpıcı gerçekten bahsetti. Bu meydan okumada başarısız olanlara, “Eğer 40 yaşınızda Locomo Risk Testi’ndeki hareketi tek ayağınız havadayken oturduğunuz yerden kalkmayı başaramıyorsanız, yüksek ihtimalle 70 yaşınıza geldiğinizde yürüyemeyeceksiniz.” dedi.

Kampanya medyada büyük ilgi gördü ve 1 milyardan fazla medya gösterimine erişti. Hakuhodo böylece projenin hedef kitlesi olan 70’li yaşlardaki kadınların %80’inde farkındalık yaratmayı başardı. Locomo Sendromu hakkında bilinçlenen kişilerin, bu farkındalığa erişmemiş kişilere kıyasla 3 kat daha fazla egzersiz yaptığı gözlenmiş. Locomo ile ilgili ürün ve hizmetlerde 1,3 milyar Amerikan dolarının üzerinde büyüme gerçekleşti. Tüm bu etki Hakuhodo’ya, Locomo Challenge kampanyasıyla, 2018 Asia-Pacific SABRE Ödülleri’nde Gold, 2018 Spikes Asia”da ise Silver ödüllerini kazandırdı.

Künye:

Reklamveren: Japon Ortopedi Derneği
Reklam Ajansı Hakuhodo

Görsel: Youtube