Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Azimli Sporcuların Olağanüstü Hikayelerini IGTV’ye Taşıyor

Nike Azimli Sporcuların Olağanüstü Hikayelerini IGTV’ye Taşıyor

Nike, My Crazy Dream başlığıyla oluşturduğu IGTV video serisinde zorlu şartlara rağmen pes etmeyen sporculara odaklanıyor.

Birçok sosyal medya platformunda ve internet sitelerinde yayınlanan içeriğin etkileşim oranları içeriğin kalitesine, sadeliğine, uzunluğuna ve görsel içerip içermediğine göre değişkenlik gösterebiliyor. Günümüzde ise insanların daha hızlı bilgiye ulaşma isteği, bir içeriği okumak yerine YouTube, Vimeo gibi platformlardan konuyla alakalı videoyu bulup izlemeye yöneltiyor. Bu anlamda Instagram tarafından geliştirilen IGTV hem içerik üreticilere hem de kullanıcılara farklı bir seçenek oldu. Dijital çağa ayak uydurmak durumunda olan markalar, reklam ajansları ve Instagram kullanıcıları, IGTV’yi de bir mecra olarak değerlendiriyor. Nike de yeni yayınladığı belgesel tadındaki 3 kısa video da bunun örneklerinden biri.

Instagram’ın içinde yer alan IGTV bölümünde insanlar, süresi 1 saate kadar çıkabilen dikey videolar paylaşma ve izleme imkanı buldu. İnsanların telefon kullanım alışkanlıkları doğrultusunda; tam ekran ve dikey videolar için tasarlanan IGTV, bu özellikleriyle video platformlarından ayrışıyor.

Nike de Eylül ve Ekim aylarında IGTV üzerinden, hazırladığı kişisel belgesel stilindeki videoları My Crazy Dream başlıklı bir seri ile yayınladı. Zorlu şartlara rağmen pes etmeyen sporcuların hayatına odaklanan seri, şu an üç videodan oluşuyor.

İlk video 700 lbs (317,515 kg) ağırlığa sahip olan Maynor De Leon‘un kilo verme sürecine ve bu konudaki kararlılığına odaklanıyor. 2016’da bir şeyleri değiştirmesi gerektiğini fark eden Maynor De Leon, zayıflamaya karar veriyor ve egzersiz programına başladıktan sonra 245 lbs (111,13 kg) kadar zayıflıyor. Hedefi ise 200 lbs’a (90 kg) kadar düşebilmek.

 

View this post on Instagram

 

“My crazy dream is to lose 500 pounds.” – @thatbigguy700

A post shared by nike (@nike) on

Eğer bir vücudunuz varsa, siz bir sporcunuz

İkinci video da 81 yaşında 42,195 km uzunluğa sahip olan New York City maratonunu tamamlayan Marjorie’yi konu ediniyor. Eşini kaybettikten sonra bir şeyler denemeye ihtiyacı olduğunu belirten Marjorie, bu durumdan arkadaşlarına bahsetmiş. Arkadaşlarının maratonu asla tamamlayamayacağını söylemelerine rağmen yedi ay boyunca maratona hazırlanmış ve yarışa katılarak maratonu tamamlamış.

IGTV serisinin son videosunun konuğu Sarah Reinertsen. 7 yaşında bir bacağının dizden altını kaybeden ampute kadın sporcu, 100 m, 200 m, 400 m ve 5 km yarışlarda dünya rekorlarını elinde bulunduruyor. Ayrıca 3,8 km yüzme, 180 km bisiklet, 42,195 km koşudan oluşan dayanıklılık yarışı Ironman Dünya Şampiyonası’nı tamamlayan ilk ampute kadın.

Nike, bu IGTV serisi için, sosyal medyada yeni hikayelerin nasıl anlatılacağı konusunda uzun zamandır çalışmalarına devam eden içerik ajansı Conscious Minds ile bir iş birliği yaptı ancak kampanya Nike’la uzun süredir birlikte çalışmalar yürüten Wieden + Kennedy imzası da taşıyor.

Görsel: YouTube