Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’dan YouTube’a Rakip Özellik: IGTV

Instagram’dan YouTube’a Rakip Özellik: IGTV

Instagram yayına aldığı yeni özelliği IGTV, video içeriklerin ve hikayelerin dünyasını 15 saniyeden 60 dakikaya kadar genişletiyor.

Instagram birincil mecra olarak yaşıyoruz çoğunlukla. Küçük ekranların büyük ekranları geçtiği yıllarda artık hangi mecra önceliğimiz gibi dönemlerimiz de var. Ve mobilin yılları olduğu kadar da Instagram’ın da yılları bu zamanlar. Yeni özellikleriyle hepimizin uyanınca ayılmak için ya da uyumadan önce bayılmak için baktığı bir yer. Gerek odaklanma özelliği olsun, hikayelere gelen eklentiler olsun, F8’de açıklananlar olsun her gün de evriliyor bu mecra. Şimdi de Instagram video içeriklerin dünyasını genişletiyor!

Instagram Hikaye Anlatmaya Doyamıyor!

Yeni gelen özellik IGTV ile artık hepimiz 60 dakikaya kadar kendi kanallarımızı yaratıp videolar yayınlayabileceğiz. Tabii artık birçoğumuzun öğrendiği üzere 10 dakika dijitalde yeterince uzun bir süre. Hatta dijitalin 60 dakikasına 10 dakika diyebiliriz. IGTV adı verilen özellik, hem bağımsız bir uygulama olarak hem de Instagram içinde sekme olarak sunuldu. Instagram içerisinden IGTV’nin ikonuna dokunduğunuz an dikey videolar hemen oynamaya başlıyor. Adeta bir TV kanalı zaplarmışcasına da IGTV içerisinde gezebiliyorsunuz, kanalları takip edebiliyorsunuz.

Instagram blogunda yayınladığı verilerden yola çıkarak IGTV’yi geliştirmiş. Yayınladıkları verilere göre 2021’de mobilde video izlemenin trafiği %70 ve üzerinde olacak. Yani artık hepimiz mobilde bir kereden fazla meşhur olabileceğiz. IGTV’nin bu verilere dayalı özelliklerini açıklarken de mobil birincil olmasını, basit ve kişisel küratörlük alanı olmasını öne çıkarıyorlar. Siz hem takip ettiğiniz kişilerin kanallarına erişebilecek hem de konuyla alakalı başka kanalları da keşfedip takip edebileceksiniz. Ayrıca markalar için de daha iyi hikayeler anlatabilecekleri bir mecraya dönüşecek Instagram. Yani aslında IGTV, bir bakıma YouTube’un dijital stratejilerine de rakip bir hamle.

Instagram sürekli güzellikleriyle gözümüzü boyamayı ve sık kullanılan uygulamarda kalmayı başarıyor. Çok merak ediyorum gelecekte bu mecraya daha neler eklenecek?

Görsel: Instagram