Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike, Tiger Woods’un Masters Turnuvasına Geri Dönüşünü Kutluyor

Nike, Tiger Woods’un Masters Turnuvasına Geri Dönüşünü Kutluyor

Nike, Tiger Woods'un ABD'deki Masters Turnavası'na geri dönüşünü kutlamak için Welcome Back isimli bir film yayınladı.

Golf güzel bir spor. Belki çok golf oynanan bir ülkede yaşamıyor olabiliriz ama eğer kanıksanmış spor müsabakaları dışında genel bir sporseverseniz golf deyince aklında elbette bir isim beliriyordu. Ki kendisi yaşayan bir efsane. Evet, Tiger Woods’tan bahsediyorum. Henüz 20 yaşındayken profesyonel golfçülüğe adım atan Woods, ilk büyük ödülüne bu sporda toplam 12 vuruşla ulaşmıştı.

Golfte ne kadar az vuruş yapıp topu deliğe isabet ettirirseniz o kadar başarılısınız zaten. Çok ciddi bir konsantrasyon, sakinlik ve fizik bilgisi gerektiren bir spor. Çünkü golf gibi sporlarda rüzgara, zeminin eğimine göre topa uygulayacağını kuvvetin şiddeti azalacak veya artacaktır.

Tiger Woods’un 1996’da başlayan kariyerinden beri başarı merdivenlerini tırmanması devam ediyor. Kendisi zaten golfün babası diye de biliniyor sporcular arasında. Başarılı sporcu uzun yıllar Nike’yle birlikte çalışmıştı. Zaten Nike’nin “Just do it” temasına da sporcunun azmi ve başarısı tam oturuyor. Ta ki 2016 yılında Nike’nin kulüp sporlarına malzeme imalatını bıraktığını açıklayana kadar.

Bazen Ara Verirsin Ama Sonra Dönüşün Muhteşem Olur

Nike o dönem açıklamalarında uzun yıllar sonunda bu ortaklığı bitiriyor olmalarının hem Nike’yi hem de Tiger Woods’u çok üzdüğünü açıklamalarında belirtmişti. Eh normal ama, sporcu için markası bir nevi hayat ortağı aslında. Çünkü marka yıllar içerisinde o sporcuyu o kadar iyi tanıyor ve ona o kadar iyi bir malzeme sunuyor ki hem onun spordaki verimi artıyor hem de bu ortaklığın güveni o sporcuya iyi hissettiriyor.

Fakat şimdi iyi bir haberimiz var. En azından Tiger Woods için müjdeli bir haber. Keşke kendisine biz iletseydik bu haberi ve onun mutluluğunu görebilseydik ama onun haberi olmasından sonra basına yansıdı gelişmeler. Nike, yeniden Nike Golf’u hayata geçirdi ve tabii ki eski dostu Tiger Woods’la da ortaklığına geri döndü. Bunu kutlamak için de bir dakikalık “Welcome Back” isimli reklam filmi yayınladılar.

Tiger Woods’un da kariyerine dönmemiz gerekirse kendisi son PGA Tour etkinliğini kazanmasının üzerinden beş yıl, büyük ödülü kazanmasının üzerindense 10 yıl geçti. Nike ile yolları ayrıldığından beri de Masters’da dahi rekabet etmemişti. Ama sanıyoruz bu marka kişi birleşmesinin yeniden olmasıyla Tiger’ın kariyeri için de bir hareketlenme olacak. Sonuçta efsaneler yok olmaz, arada dinlenirler ama onlar artık zaten birer efsanedir.

Nike’nin yayınladığı 60 saniyelik reklamsa sporcunun kariyerini ve spor yolculuğunu vurguluyor. Hatta bunlara ek olarak Woods’un ikonik anlarını da içeriyor. Nike Golf bu ortaklığın golfun kralının, ya da babasının ne demek isterseniz, yeniden tacını giymeye hazır olduğunu bizlere gülümseyerek söylüyor adeta. Gerçekten de bu geri dönüş golf sporu ve Tiger Woods adına güzel ve heyecan dolu bir yol olacak sanıyorum.

Görsel: YouTube