Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’nin İlk Eller Serbest Ayakkabısı: Go FlyEase

Nike’nin İlk Eller Serbest Ayakkabısı: Go FlyEase

Nike dün duyurduğu ilk eller serbest modeli Go FlyEase ile spor ayakkabı tasarımında önemli bir yeniliğe imza attı.

Spor ayakkabının adeta uzvumuz haline dönüştüğü bir çağdayız. Sağlıklı yaşam akımının da yükselişiyle spor ayakkabı hem hayatımızın hem de stilimizin en önemli parçalarından biri oldu. Dolayısıyla bitki bazlısından, LEGO’lusuna, sağlık çalışanlarına özel olanından, doping etkisi yapanına kadar türlü türlü yeniliklerle karşılaşıyoruz bu alanda. Nike’nin dün duyurduğu ilk eller serbest spor ayakkabısı olan Go FlyEase de oldukça ses getiren bir model oldu.

Go FlyEase için öncelik Nike üyelerinin

Eğilmeden ve elleri sürmeden ayakkabı giyebilmek; gencinden yaşlısına, engelli bireylerden salgın nedeniyle hijyen paranoyası yaşayan pek çok insana hitap edebilecek bir yenilik. Nike “çok yakında satışa sunulacağını” belirttiği ayakkabıya erişim için Nike üyelerine öncelik sunulacağını belirtmiş. Yılın ilerleyen dönemlerinde ise daha geniş kitlelere sunulacak.

Bu modelin eller serbest olabilmesinin anahtarı, ayakkabının tam açık ve tam kapalı durumda sabitlenmesini sağlayan bir “çift sabitleme mekanizması”. Kullanıcı, gerilebilen bandı ve çift sabitleme mekanizması sayesinde ayakkabıyı çıkarırken onu sabit ve açık bir pozisyonda bırakabiliyor. Tekrar ayakkabıyı kullanmak istediğinde ise tabanın arkasına basıp sistemi kilitleyerek giyebiliyor.

Nike ayakkabının renk paleti için, gün doğumunun yumuşak pastel renklerini şehrin gece manzarasındaki göz alıcı renklerle birleştirdiklerini belirtmiş. Go FlyEase mümkün olan en geniş aktif yaşam tarzları yelpazesine hitap ediyor. Nike’ye göre şampiyon paralimpik eskrimci Bebe Vio’dan, bir öğrenciye veya elleri dolu bir ebeveyne kadar herkes bu ayakkabıyı kullanabilir.

Görsel: Nike