Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reebok’dan Bitki Bazlı Ayakkabı

Reebok’dan Bitki Bazlı Ayakkabı

Reebok’ın Forever Floatride GROW modelinin üretiminde okaliptüs, yosun, kauçuk ve hint yağı bitkisi tohumu kullanılıyor.

Çevreye ve hayata duyarlı ürünlere olan ilgi sayesinde sürdürülebilir moda anlayışı genişliyor ve markaların üretimde dikkat ettiği bir konu haline geliyor. Futurecraft Loop modeli adidas’ın tek ve geri dönüştürülebilir bir ham madde kullanarak ürettiği ayakkabıydı. Aynı şekilde İngiliz tasarımcı Stella McCartney, adidas’ın ikonik modeli Stan Smith’ler için vegan bir versiyon yaratmıştı. Vegan deri kullanılarak hazırlanan ayakkabı, tüketiciler için alternatif oluşturuyordu. Vollebak’ın yeni tasarımı Plant and Pomegranate Hoodie ise ömrünü tamamladığında tamamen doğaya karışabiliyordu.

ABD Tarım Bakanlığı onaylı koşu ayakkabısı

Reebok tarafından üretilen bitki bazlı ayakkabı Forever Floatride GROW da bu örnekler arasında yerini aldı. Markanın Forever Floatride Energy modelinin güncel versiyonu olarak tanılan Forever Floatride GROW geleneksel petrol bazlı üretim yerine yenilenebilir tarımsal ürünleri kullanıyor. Ayakkabı; doğal kauçuk dış tabanları, hint yağı bitkisi tohumundan yapılmış orta tabanı, yosundan taban astarı ve okaliptüsten üretilen üst kısmı ile koşu ayakkabısında yeni bir sayfa açıyor.

forever floatride grow

Petrokimyasal ürünler, diğer sürdürülemez malzemelerin arasında koşu ayakkabıları için en çok tercih edilen malzemeler arasında yer alıyor. Çünkü ayakkabının daha hafif ve suya dayanıklı olmasını sağlarken ayakkabıya nefes alabilen bir yapı sağlıyor. Bununla birlikte Reebok bitki bazlı ayakkabısı ile aynı nitelikleri sağladığını vurguluyor. USDA Organic sertifikasına sahip bu model ABD Tarım Bakanlığı onaylı tek performans koşu ayakkabısı olarak değerlendiriliyor.

Forever Floatride GROW siparişleri bir kutu içerisinde sebzelerle gönderilecek

Tüketicilerin artık daha fazla sürdürülebilir ürünler tercih ettiğini söyleyen Reebok Marka Başkanı Matt O’Toole, koşucuların en iyi performansı sergilerken aynı zamanda kendilerini iyi hissetmelerine yardımcı olmak istediklerini vurguluyor. Davranışları değiştirerek günlük bir rutine dönüştürmek, giyilen ürünün farkına vararak bilinçli tercihler yapmak markaları da bu konuda yatırım yapması için teşvik ediyor.

Forever Floatride GROW, 1 Ekim’den itibaren satışa sunulacak. Siena Farms ile gerçekleştirilen iş birliği sonucu ayakkabılar tahta bir sandığın içinde teslim edilecek. Sandıkta ayrıca taze sebzeler bulunacak. Reebok, her satın alma işlemi için gıda güvencesi olmayan bir aileye de taze sebze kutusu göndereceğini temin ediyor.

Görsel: YouTube, Reebok, Instagram