Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reebok’tan Engellilere Özel Ayakkabı Koleksiyonu

Reebok’tan Engellilere Özel Ayakkabı Koleksiyonu

Reebok, engelli bireylerden aldığı geri bildirimlerden yola çıkarak "Fit to Fit" isimli bir uyarlanabilir ayakkabı koleksiyonu hazırladı.

Dev spor giyim markaları, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak çözümler üretmek konusunda her zamankinden daha aktif. Adidas, Odds kampanyasıyla paralimpik atletlerin ayakkabıların sağ ya da sol tekini satın alabilmesini sağlamıştı. Nike’nin Londra’daki mağazasına büyük beden ve engelli mankenler yerleştirmesi de çok konuşulmuştu. Engelli bireylerle birlikte yaşlılara ve hareket zorluğu yaşayan diğer insanlara fayda sağlaması için tasarlanan eller serbest ayakkabı Nike Go FlyEase de öyle. Reebok ise bunlardan çok daha etkileyici olan bir adım atarak engelli kullanıcılara özel bir koleksiyon piyasaya sürdü. Bu koleksiyon “engelli insanlar için ilk uyarlanabilir (adaptive) spor ayakkabılar” olarak tanıtılıyor.

Fit to Fit koleksiyonunda Reebok’un ikonik tasarım mirasına sadık kalındı

Kolay giyilip çıkarılabilen Fit to Fit isimli bu koleksiyon, Reebok’ın, “daha erişilebilir bir ayakkabı” hedefinin bir parçası olarak doğmuş. Koleksiyon, Nanoflex Parafit TR ve Club MEMT Parafit isimli ayakkabılardan oluşuyor. Kısıtlı hareket kabiliyetine sahip kişilerin işini kolaylaştırmak için bu ayakkabılarda kopça, çıtçıt, toka ve düğme gibi zorlayıcı unsurlara yer verilmemiş. Koleksiyonun amacı, “Reebok’un ikonik tasarım mirasına sadık kalırken herkes için işlevsel ürünler sunmak”.

Fit to Fit

Temel özellikler arasında; protezlerin üzerine giyilebilecek çıkarılabilir iç tabanlar, ayakkabının yan tarafında bulunan ve ayağı ayakkabının içinde sabitlemeye yarayan bir fermuar ve hareket kabiliyetine yardımcı olmak için düşük kesimli tasarım sayılıyor. Her iki spor ayakkabı da çift olarak satın alınabiliyor. Yakında tek ayağı olan engelliler için tekli ayakkabı seçenekleri de piyasaya sürülecek.

Nanoflext TR modelini temel alan bir spor ayakkabı olan Nanoflex Parafit TR, uyarlanabilir bir ayakkabı ihtiyacı olan engelli sporcular için tasarlanmış. Bu ayakkabılar, arkadan çekmeyi kolaylaştıran bir topuk çekme tırnağına sahip. Bu tırnak, özellikle tekerlekli sandalyedeki insanlar için önemli bir unsur.

Club MEMT Parafit Reebok’un popüler tenis tarzı ayakkabısı Club MEMT’nin güncellenmiş bir versiyonu. Bu ayakkabının kişiye özel hale gelebilmesi için çıkarılabilir bir iç tabanı bulunuyor. Protezlerin veya normalden daha büyük olan ayakların yerleştirilmesi için daha geniş boyutlarda sunulmuş.

2005 yılında Adidas tarafından tamamen satın alınan Reebok, hem performans hem de yaşam tarzı açısından kapsayıcı olarak tanımladığı ürün yelpazesini oluşturmak için giyim perakendecisi Zappos’un uyarlanabilir departmanıyla birlikte çalışmış. Ayrıca doğrudan engelli bireylerden de geri bildirim alınarak gerçek ihtiyaçlar analiz edilmiş. Örneğin, her modelin çıkarılabilir bir iç taban içermesinin çok önemli olduğunu bu geri bildirimler sayesinde kavramışlar.

Fit to Fit Fit to Fit

Görsel: Reebok