Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yarış Otomobillerinden İlham Alan Ayakkabı

Yarış Otomobillerinden İlham Alan Ayakkabı

Son dönemde moda iş birlikleri ile dikkat çeken otomobil üreticisi McLaren, ilk kez bir spor ayakkabı koleksiyonuna imza attı.

İngiliz lüks otomobil üreticisi McLaren, moda alanında son dönemde gerçekleştirdiği iş birlikleriyle daha fazla tüketiciye ulaşmaya çalışırken, tarihinde ilk kez spor ayakkabı tasarımına imza attı. ABD’li spor ayakkabı markası Athletic Propulsion Labs (APL) ile iş birliği yapan McLaren, yarış otomobillerinden ilham alan bir koleksiyon yarattıklarını duyurdu. McLaren Senna, Speedtail ve 765LT dahil olmak üzere McLaren tarafından yaratılan klasik süper otomobil tasarımları, HySpeed adlı koleksiyon ile yeniden yorumlandı.

 McLareen HySpeed

Athletic Propulsion Labs kurucu ortağı Adam Goldston, HySpeed konsepti ile sporculara özel süper otomobiller tasarlamak istediklerini belirtiyor. “Süper otomobiller tasarımlarıyla merak uyandıran, aerodinamik, hızlı ve benzersiz görünüyorlar. HySpeed ​​ile yaratmaya çalıştığımız şey tam da bu.”

Geliştirme ve tasarım süreci 2 yıl süren ve beş renkte sınırlı sayıda üretilen HySpeed ​​koleksiyonu, karbon fiber tabaka, nitrojen dolgulu taban gibi malzemeler kullanılarak McLaren otomobillerinin aerodinamik özeliklerine uygun şekilde hazırlandı. Koleksiyon APL mağaza ve websitesinin yanı sıra İtalya’dan Luisa Via Roma, Hong Kong’dan Pedder Group ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Level Shoes gibi lüks perakendecilerde satışa sunulacak.

Daha önce Belstaff ve Rhude gibi lüks giyim markalarıyla ortak koleksiyonlar çıkaran McLaren, İngiliz gözlük markası SunGod ile birlikte özel bir gözlük koleksiyonu hazırladı. Şirket, yeni yatırımlarıyla pistin dışına çıkmaya kararlı görünüyor. Alman otomobil şirketi Audi tarafından 2021 yılında satın alınan McLaren, bu yıl duyurduğu Web3 platformu MSO LAB’in ardından yakın zamanda bir NFT koleksiyonu çıkaracağını da açıkladı.

Görseller: McLaren, Instagram.