Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bugatti’den İlhamla Doğan adidas Ayakkabı

Bugatti’den İlhamla Doğan adidas Ayakkabı

Bugatti ve adidas’tan, maksimum hıza ve stile vurgu yapan sınırlı sayıda spor ayakkabı: adidas X Crazyfast Bugatti

Otomobil dünyasıyla spor ayakkabı markalarının yaratıcı iş birliklerine giderek daha sık rastlar olduk. İki taraf da hız ve stil temasına odaklandığı için bu güç birlikleri oldukça mantıklı görünüyor. Nissan’ın New Balance ile, McLaren’in ise Athletic Propulsion Labs ile olan iş birliği bu örnekler atasındaydı. Bugatti ve adidas’ın iş birliği ise saydığım örneklere kıyasla estetik açıdan çok daha üstün bir iş ortaya çıkmasını sağlamış.

Hız ve çeviklik için tasarlanan ayakkabılar, otomobil üreticisinin lüks hipermobillerinden, özellikle de “Form Performansı Takip Eder” şeklindeki tasarım felsefesinden ilham alıyor. Yalnızca 99 çift üretilen bu futbol ayakkabılarının kalbinde, sahada hız için hem hafif yapı hem de sert bir taban sunan Adidas’ın yenilikçi Speedframe taban plakası teknolojisi yer alıyor.

Ayakkabı, rengiyle ilk Bugatti Grand Prix otomobillerine saygı duruşunda bulunuyor

Ayağın ortasını saran özel olarak tasarlanmış bir astar olan Aerocage yeniliği, optimum destek ve stabilite sağlarken; tek katmanlı, nefes alabilen monomesh Aeropacity Speedskin, hem hızı hem de stabiliteyi artırıyor. Ayrıca ayakkabı, lüks süper otomobillerde bulunan karbon fiberin aynısını içeren bir katmana sahip. Ayrıca ayakkabılar bu karbon fiber dokudan ilham alan benzersiz bir kutuda paketlenmiş olarak sahiplerine teslim edilecek.

X Crazyfast Bugatti’nin ayırt edici özelliklerinden biri, orta ayak kafesindeki Bugatti Mavisi parıltısını içeren yarı şeffaf örgü malzeme. Mavinin bu özel tonu, ilk Bugatti Grand Prix otomobillerine saygı duruşunda bulunuyor ve onu markanın imzasını temsil ediyor.

Ayakkabının yan tarafında her iki markanın da değerlerini özetleyen iki ifade yer alıyor: “İmkansız Hiçbir Şeydir” ve “Eşsiz Olanı Yarat.”

Görsel: adidas