Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO ve adidas İş Birliğiyle Yeni ZX 8000

LEGO ve adidas İş Birliğiyle Yeni ZX 8000

adidas A-ZX serisine LEGO tutkunları için ZX 8000 aldı yeni bir spor ayakkabı ekledi.

LEGO’nun 7’den 77’ye herkesin kalbinde sarsılmaz bir yeri var. Böylesi sevilen bir marka diğer markalarla iş birliği yapıp yeni ürünler geliştirdiğinde de heyecanla karşılanıyor elbette. IKEA’nın LEGO’ya basma riskine karşı tasarladığı BYGGLEK, LEGO ve Nintendo iş birliğiyle tasarlanan LEGO Nintendo NES yakın zamanda yer verdiğimiz örneklerdendi. Bu defa ise adidas A-ZX serisinin bir parçası olarak çıkacak ZX 8000 için LEGO ile işbirliği yaptığını duyurdu.

adidas genellikle iddialı renkleri yan yana getirmediği, monokrom ayakkabılar üretiyor. ZX 8000 ise canlı renkleriyle LEGO etkisini harika bir şekilde dışa vuruyor. Yine de bu ayakkabıda iki markanın da baskın olmadığını, her ikisinin de özelliklerini en iyi şekilde harmanladığını görebilirsiniz. Ayakkabının dilinde bir LEGO logosu yer alıyor. adidas’ın ikonik kıvrımları da aynen uygulanmış.

ZX 8000 harika ama plastik atık sorununu nasıl görmezden gelebiliriz ki?

Resmi olarak satışına başlamadan önce spor ayakkabı gurusu Sean Wotherspoon’a bir çift ZX 8000 hediye edilmiş. Wotherspoon,kendisi için yapılmış LEGO figürü de dahil paketin içinden çıkanları sosyal medyada paylaşmış. Bu fotoğraflar sayesinde ayakkabıya dair daha fazla detay görebiliyoruz. Ayakkabının genel olarak 90’ların adidas estetiğine sahip olduğunu söylemek mümkün. En dikkat çekici detaylardan biri de bağcıkların üzerindeki yeşil LEGO bloğu. Bağcıkların geçirildiği kırmızı parçada da yine LEGO etkisini görmek mümkün. Benzer detaylar topuk ve taban kısmında da mevcut.

Ayakkabı, LEGO bloklarıyla yapılmış çok tatlı bir ayakkabı kutusunda gelmiş. Öte yandan dünyadaki plastik atık sorunu da insanı ikilemde bırakıyor. Satın almak yerine fotoğrafına bakıp “çok şirin olmuş” deyip geçmenin gezegenimiz ve kendi sağlığımız için çok daha hayırlı olacağı kesin. Yine de merak edenler için söyleyeyim, ayakkabı 130$ fiyatla 25 Eylül 2020’de piyasaya sürülecek.

Görsel: YouTube