Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’ya Basma Riskine Karşı IKEA’dan BYGGLEK

LEGO’ya Basma Riskine Karşı IKEA’dan BYGGLEK

IKEA ve LEGO iş birliğiyle tasarlanan BYGGLEK, çocukların etrafa dağılan oyuncak blokları isteyerek toplamasını sağlayacak depolama kutularından oluşuyor.

Hem çocukların hem de çocuk kalanların gönlünde LEGO’nun ayrı bir yeri vardır. Bu LEGO sevgisinin kaçınılmaz sonuçlarından biri de evde bir LEGO parçasına basıp onun kendine has acısını tatmak. Özellikle çocukların olduğu evlerde bu risk artmakta. Bu sebepten, bu acıyı önleyen LEGO terlikleri tasarlandığına dahi şahit olduk. Bu defa ise BYGGLEK adlı bir başka ilginç çözüm var karşımızda.

BYGGLEK, evleri mayın tarlası olmaktan kurtarıyor

IKEA ve LEGO iş birliğiyle tasarlanan BYGGLEK, LEGO bloklarını toplamayı eğlenceli hale getiren depolama kutularından oluşuyor. 4 farklı boyutta sunulan bu beyaz kutulara yüzlerce blok sığdırmak mümkün. Dev LEGO blokları gibi yapıldıkları için bu kutuları kolayca üst üste koyabiliyorsunuz.

Bu projeyi yöneten LEGO tasarımcısı Rasmus Buch Løgstrup kutunun bir ev, yüzme havuzu, spor sahası veya hayal gücüne bağlı olarak başka şeylere dönüşebileceğini belirtmiş. BYGGLEK; üç küçük kutudan oluşan bir set, daha büyük kutulardan oluşan iki set ve bir de LEGO blokları içeren bir başka set olmak üzere farklı versiyonlarla sunulmuş. Setler, mevcut olan ve gelecekte piyasaya çıkabilecek tüm LEGO öğeleriyle uyumlu.

Bu projenin hazırlığı sırasında tasarımcılar çocuk psikologlarıyla birlikte çalışmışlar. Araştırmalarının sonucunda çocukların yerdeki blokları dağınıklık gibi görmediği; bunu hayal güçleri için uyarıcı nitelikte yaratıcı bir ortam olarak gördükleri ortaya çıkmış. Yetişkinlerin dağınıklık olarak gördüğü şeylerde çocukların yaratıcı bir ortam görmesi, ekibi bu iki görüş arasındaki boşluğu kapatmaya yardımcı olacak bir tasarıma götürmüş. Ayrıca BYGGLEK koleksiyonunun, diğer IKEA ürünleriyle de uyumlu olmasına özen gösterilmiş. Çocukların yaratıcılığının evde hoş ve benzersiz bir dekorasyon parçası haline gelmesi hedeflenmiş.

BYGGLEK, 1 Ekim’den itibaren Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa çıkacak. Ardından da yıl boyunca daha geniş bir piyasaya yayılacak.

IKEA Turkiye de ürünün Ekim’de çıkacağını müjdeleyen bir paylaşım yapmış:

Görsel: IKEA