Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kamehameha: adidas ve Dragon Ball Z’den Harika Sneaker’lar

Kamehameha: adidas ve Dragon Ball Z’den Harika Sneaker’lar

Efsane anime dizisi Dragon Ball Z karakterleri, 7 farklı adidas Originals tasarımlarına ilham kaynağı oluyor.

Markaların birbirleriyle iş birliği yapması keyifli sonuçlar doğuruyor. Özellikle dizi, film ve çizgi serilerle moda markaların iş birliğine gitmesi güzel birliktelikler yaratıyor. adidas sevilen bir marka ve sevenlerinin karşısında birçok farklı yönüyle çıkmayı seviyor. Gerek sürdürülebilirlik alanındaki yenilikleri gerekse farklı alanlardaki kendilerini öne çıkarışlarını takip etmek çok keyifli. Geçtiğimiz günlerde %100 vegan Stan Smith’ler için Stella McCartney’le yaptıkları ortaklıkla karşımızda olan marka bu sefer de Dragon Ball Z ile karşımızda!

adidas Originals, Toei Animation ve anime izlemeyenlerin dahi bildiği, uluslararası anime dizisi Dragon Ball Z ile hayata geçirdiği yeni projesini duyurdu. adidas Originals, Toei Animation ve Dragon Ball Z ile bu sezon iş birliği yaptı. Bu ortak çalışma kapsamında, anime tarihindeki ikonik karakterlerden esinlenen 7 ayakkabı tasarlanmış. Her ayakkabı için de tasarlanacak özel ambalaj ise projenin hikayesini anlatacakmış.

Super Saiyajin, Son Goku!

İki markanın iş birliği; anime boyunca kahramanlarla kötü adamlar arasında geçmiş olan en ikonik savaşlardan üçünü spor ayakkabı formunda yeniden canlandıracak. Böylece sevilen sahneler sokaklara taşınacak. Proje Dragon Ball Z kronolojisini takip edecek. adidas Originals ailesine dahil olan 7 ayakkabı, üzerlerinde sahne ve anime karakterlerini gururla taşıyacaklar belli ki.

Dragon Ball Z dizisinin en tanınan yüzleri, Son Goku ve Frieza arasındaki efsanevi dövüş ile başlayacak alarak proje, ZX 500 RM ve Yung-1 modelleriyle yola koyuluyor. Proje ardından Son Gohan ve Cell ile devam ediyor; bu ikili de Deerupt ve Prophere olarak karşımıza çıkıyor. Projedeki son dövüşü temsil edeceek Ultra Tech ve Kamanda siluetleri ise Vegeta ve Majin Buu karakterleri ile yeniden tasarlanıyor. Tüm projenin zirvesinde, iş birliği EQT Support Mid ADV PK olarak yeniden tasarlanan Shenron the Dragon ile tamamlanıyor.

Aralık ayına kadar her ay bir kahraman ve bir kötü karakter formunda tasarlanan 2 model satışa çıkacak planlamaya göre. Tasarım modeller, Dragon Ball’a özgü detaylara sahip özel bir ambalaj içinde sunulacak. Kutular bir araya getirildiğinde de ortaya özel bir Dragon Ball tasarımı çıkacak.

1989’dan bu yana efsaneleşen Dragon Ball Z, anime ve manga dünyasını aşarak, çağdaş popüler kültür içinde küresel ikon statüsüne ulaştı. adidas Originals’ın yaratıcılığa bağlılığını teyit eden ve klasik adidas tasarımını tüm zamanların en sevilen animasyon dizilerinden biriyle birleştiren bu proje, markanın popüler kültür içerisindeki etkisinin öne çıkan yansımalarından ayrıca.

İş birliğiyle ilgili Toei Animation Inc. Başkanı Masayuki Endo “adidas sıra dışı bir ortak. Bu heyecan verici iş birliğini hayata geçirmek için onların yaratıcı takımları ile çalışmak bir zevkti. Onların artistik görüşleri, Dragon Ball’un satış başarısının devam eden hikayesine yeni bir bölüm ekliyor. Hayranlarımızın neler yarattığımızı görmeleri için sabırsızlanıyoruz.” diye açıklama yapmış.

adidas Originals Dragon Ball Z serisinin ilk 2 modeli; ZX 500 RM ve Yung-1, Türkiye’de 29 Eylül tarihinden itibaren shop.adidas.com.tr adresinden ve seçili adidas Originals satış noktalarından alınabilecek.

Görsel: adidas, 43einhalb