Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO ve adidas İş Birliğiyle Yeni Bir Spor Ayakkabı: UltraBoost

LEGO ve adidas İş Birliğiyle Yeni Bir Spor Ayakkabı: UltraBoost

LEGO ve adidas yeniden güçlerini birleştirerek UltraBoost adlı özelleştirilebilir bir spor ayakkabı piyasaya sürdü.

LEGO ve adidas daha önce ZX 8000 adlı ayakkabı için güçlerini birleştirmişti. İkili bu defa ayakkabıdaki LEGO ruhunu bir üst seviyeye taşıyan UltraBoost için bir araya geldi. Bu yeni spor ayakkabı, yerleşik LEGO çıtçıtları sayesinde eğlencenin dozunu artırıyor ve kullanıcı tarafından özelleştirilebiliyor.

LEGO’dan yapılmış 3 çizgili adidas logosuyla UltraBoost, yaratıcı bünyelerin kalbini çalacak türden. Kullanıcı bu 3 çizgiyi istediği renkte bloklarla yeniden düzenleyebiliyor. Yine ayakkabının üzerinde ve tabanında da tamamen LEGO ruhu hakim.

UltraBoost 2 günde tükendi

Bu ayakkabının en önemli özelliği de öncekine göre daha çevre dostu olması. Hatırlarsanız, LEGO ve adidas’ın önceki iş birliğinden doğan ZX 8000 mikro plastik atıklar açısından ikilem yaratmıştı. Ben de haberi yazarken bu eleştirimi dile getirmiştim. UltraBoost ise en azından adidas’ın inisiyatifiyle bir parça daha çevre dostu bir yapıda. Bu ayakkabılar için adidas Parley for the Oceans ile çalışmış ve yüksek performanslı geri dönüştürülmüş bir malzeme olan Primeblue kullanmış. Ancak gördüğüm kadarıyla ayakkabıdaki LEGO bloklarıyla ilgili değişen bir şey yok.

UltraBoost, 7 Nisan’da satışa çıkmış ve çok hızlı bir şekilde tükenmiş. Üstelik fiyatı da yükselmiş. Şu anda 200 dolarlık yeni fiyat üzerinden yeniden piyasaya sürülmeyi bekliyor.

UltraBoost

Görsel: adidas