Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkinci Bir Şansa Kanat Açan Plastikler

İkinci Bir Şansa Kanat Açan Plastikler

IKEA sürdürülebilirlik temalı reklam filminde atık şişeleri dönüşümün merkezde olduğu bir yolculuğa çıkarıyor.

Her gün kullanıp çöpe atılan plastik şişelere başka şekilde kullanılması için ikinci bir şans verilebilir mi? Sürüdürülebilirlik ve geri dönüşüm projelerine önem veren IKEA daha önceleri mağazalarında sadece enerji tasarrufu yapan ampulleri satmaya başlayarak sürdürülebilirlik hakkında bir reklam filmi yayınlamıştı. Sürdürülebilirlik konusunda en gelişmiş mağazası olduğunu iddia ettiği Greenwich şubesinin tanıtımı için Thames Nehri’ndeki çöpleri temizleyen 2 tekne hazırlamıştı. Frakta modeli çantalarından ve şişme oyun kalelerinin kumaşından ise dönüştürülebilir cüzdanlar tasarlamıştı.

Atık plastiklerden perdeye yolcukluk

IKEA bu sefer atık plastik şişelere odaklanıyor. Wieden + Kennedy Shanghai tarafından yaratılan Bottle filmiyle şişelere ikinci bir şans verilirse neler olabileceğini gösteriyor. Bir şişenin hareketiyle başlayan değişim sokaktaki diğer şişelerin de dahil olmasıyla büyüyor. Dönüşüm yolculuğuna katılan plastikler havalanıyor ve ufak parçalara ayrılıyor. Şişelere hayat verip onları hareketlendirerek duygusal bir bağ yaratan ajans insanların sürdürülebilirliğe önem vermelerine dikkat çekmek için bu yolu izliyor.

ikea

Gezegenimiz için daha iyisi mottosunun belirlendiği kampanyada parçalara ayrılan plastikler geri dönüşüm çöp kutularına, hava arıtmalı perdelere ve nevresim takımlarına dönüşüyor. IKEA; maliyet, işlev, kalite ve çevresel etkiyi göz önünde bulundurarak dönüştürülmüş plastikten ürettiği yeni ürünleri reklam filmiyle tanıtıyor. Böylelikle sürdürülebilir odaklı ürün yelpazesini de göstermiş oluyor.

Künye

Müşteri: IKEA
Ajans: Wieden + Kennedy Shanghai
İdari Yaratıcı Yönetmen: Ian Toombs
Yaratıcı Yönetmen: Scott Hitchcock, Dennis Kung

Görsel: YouTube