Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA, Sürdürülebilirlik Vizyonuyla Kullanılmayan Eşyaları Satın Alacak

IKEA, Sürdürülebilirlik Vizyonuyla Kullanılmayan Eşyaları Satın Alacak

IKEA, Black Friday’de müşterilerin eşyalarını alıp onları ikinci el kategorisinde yeni sahipleriyle buluşturacak.

IKEA bugüne kadar her fırsatta eşyaların ikinci bir şansı hakkettiğine ve farklı kişilerin elinde yeniden kullanılabileceğine dikkat çekiyor. Frakta modeli çantalarından ve şişme oyun kalelerinin kumaşından hazırlanmış cüzdanları, dönüştürülmüş plastik kullanarak ürettiği eşyaları ve sürdürülebilirlik konusunda en iddialı mağazası Greenwich şubesiyle sürdürülebilirliğe olan desteğini ve ilgilisi hep ilk sıralarda tutuyor. Eşyaların yeniden değerlendirilmesi, başka evlerde yeniden hayat bulması için kampanyalar gerçekleştiriyor.

IKEA ikinci el kullanımını teşvik edip döngüsel ekonomiye katkı sunuyor

Lamp 2, Stuff Monster ve New Chapter gibi reklam filmleriyle eşyaların hikayesini ve serüvenini gösteren IKEA, birileri için eski olan bir eşyanın başkaları için değerli olabileceğini ve uzun yıllar kullanabileceğini gösteriyor. Marka, kasım ayının sonunda gerçekleşecek Black Friday döneminde eşyalarına ikinci bir şans daha vermek isteyen kullanıcılarına kapılarını açacak. 27 ülkedeki IKEA şubeleri artık kullanılmayan eşyaları alarak onları yeni sahipleriyle buluşturacak.

Mobilyalara ikinci bir şans vermeyi teşvik eden marka müşterilerin eski IKEA ürünlerini satın alacak. Bu ürünler belirli IKEA şubelerinde özel hazırlanmış alanlarda ikinci el etiketiyle satışa çıkacak. İkinci el ürünlerini veren müşterilere ise #BuyBackFriday kampanyası çerçevesinde mağaza içi kullanabilecekleri krediler sunulacak. Mobilyanın veya eşyanın sağlamlığına göre müşteriler vermiş oldukları ürünün orijinal fiyatının iki katına kadar değerde krediler kazanabilecek.

Edelman tarafından bu kampanyanın duyurulması için hazırlanan reklam filmi yine eşyalara, anılara ve onlarla kurulan bağlara dayanıyor. Bir kitaplığın yıllar içerisinde değişen serüveni konu ediniliyor. IKEA Kanada sürdürülebilirlik başkanı Melissa Barbosa, dönüştürmeyi ve sürdürülebilir yaşamı desteklediklerini belirtirken döngüsel ekonominin önemine dikkat çekiyor. Müşterilerinin artık ihtiyaç duymadıkları mobilyalar ve eşyalar için sürdürülebilir çözümler üretmeye çalıştıklarını söylüyor.

Künye

Müşteri: IKEA Kanaca
Ajans: Edelman
Kampanya Yöneticileri: Jessie Macneil-Brown, Maria Binnelid
CCO: Stefan Ronge, Mattias Ronge
Yaratıcı Yönetmen: Martin Jon Adolfsson
Sanat Yönetmeni: Sabine Stromsky
Metin Yazarı: Oscar Muller
İdari Yapımcı: Lucie Hackman
Prodüksiyon Şirketi: Riff Raff Films
Yönetmen: Sacret Egg
DOP: Daniel Landin
Prodüksiyon Müdürü: Stuart Butterworth

Görsel: YouTube