Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevimli Animasyon Karakterlerle Canlandıranlar Film Festivali Tanıtım Filmi

Sevimli Animasyon Karakterlerle Canlandıranlar Film Festivali Tanıtım Filmi

Çevrimiçi düzenlenecek 8. Canlandıranlar Film Festivali’ne renkli karakterlerin yer aldığı tanıtım filmi hazırlandı.

Canlandıranlar Derneği, animasyon sanatçıları ve animasyona ilgi duyanlar için eğitim ve üretime yönelik etkinlikler ve organizasyonlar düzenliyor. Dernek tarafından organize edilen 8. Canlandıranlar Film Festivali bu yıl 16-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Pandemi nedeniyle çevrimiçi olacak etkinliğin bu yılki teması Paranormal İletişim olarak belirlendi.

Tanıtım filminde festivalin çevrimiçi düzenlenmesine vurgu

2017 yılından bu yana ulusal çapta düzenlenen film festivali bu yıl uluslararası bir kimlik kazanıyor. Bu yıl Türkiye’den ve dünyadan 2500’e yakın film, festival yarışmasına başvurdu. En İyi Film kategorisinde 77 film, En İyi Türk Filmi kategorisinde 16 film, En İyi İlk Film kategorisinde 27 film, En İyi Öğrenci Filmi kategorisinde 38 film yarışacak. Yarışma filmlerinin listesi ve künyesi de Canlandıranlar Derneği’nin internet sitesinde paylaşılıyor. Festival ekibi; festivallerin tanışma, iletişim kurma ve ufuk genişletme gibi varlık nedenleri olduğunu düşünüyor. Bu nedenle 8. Canlandıranlar Film Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra çevrimiçi sohbetlere ve oturumlara da ev sahipliği yapacak.

Film Festivali için hazırlanan tanıtım filmi de etkinliğin odaklanmak istediği varlık nedenlerini merkezine alıyor. Yönetmenliğini Baran Baran’ın üstlendiği kısa animasyon, çevrimiçi düzenlenecek etkinliğe, sohbetlere ve oturumlara vurgu yaparak buluşmanın ve paylaşmanın önemine dikkat çekiyor. Filmin karakter animasyonunu Tuncay Çetin üstlenirken afiş tasarımını Ferhat Akbaba ve Eda Çağıl Çağlarırmak yaptı.

8. Canlandıranlar Film Festivali, Canlandıranlar YouTube kanalı üzerinden takip edilebilecek. Kanalda panel ve etkinlik videolarının yanı sıra Canlandıranlar Yetenek Kampı’nda üretilmiş filmlerden bir seçki yer alacak.

Künye

Yönetmen: Baran Baran
Animasyon: Baran Baran
Karakter Animasyonu: Tuncay Çetin
Afiş Tasarım: Ferhat Akbaba, Eda Çağıl Çağlarırmak

Görsel: YouTube