Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
11. Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali’nde “Elden Ele Animasyon”

11. Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali’nde “Elden Ele Animasyon”

Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali, bu yıl “Elden Ele Animasyon” temasıyla 23-29 Ekim tarihleri arasında, yeniden İstanbul'da gerçekleşecek.

11. Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali’nin (CUFF 11) teması; ortak üretim, dayanışma ve yardımlaşmaya vurgu yapmak üzere “Elden Ele Animasyon”. Festival bu yıl, Taksim’deki Fransız Kültür Merkezi ve Kadıköy’deki Müze Gazhane olmak üzere 2 ana mekanda gerçekleştirilecek. Festival programında 14’ü Türkiye yapımı olmak üzere 78 kısa yarışma filmi, 10 kısa yarışma dışı film ve 4 uzun metraj film yer alıyor.

Festivalin tanıtım filmi de “Elden Ele Animasyon” temasına uygun olarak üretiliyor

Elden Ele Animasyon temasına uygun olarak festivalin tanıtım filmi şu anda Canlandıranlar ve gönüllüleri tarafından ortak bir çalışmayla üretiliyor. Tolgahan Bayhan’ın poster tasarımı temel alınarak 10 kadar gönüllünün katkılarıyla, haftalara yayılan bir süreçte üretilmekte olan tanıtım filminde farklı animasyon teknikleri kullanılıyor.

Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra tarihi kayıtlar olarak nitelendirilebilecek önemli söyleşiler ve ilgi çekici atölye çalışmaları da gerçekleşecek. Animasyon sever yetişkinler, gençler ve çocuklar için yapılacak atölye çalışmaları; Müze Gazhane ve Fransız Kültür Merkezi’nde olacak. Katılım ise ücretsiz olacak.Atölye çalışmalarının başlıkları şöyle: Etkileşimli animasyon atölyesi, zoetrop yapımı atölyesi ve kendi kitabını tasarla atölyesi.

Fransız Kültür Merkezi’nde Animasyon Kafe

Fransız Kültür Merkezi’nin giriş katı, festival boyunca bir buluşma, konuşma ve çalışma mekanına dönüşecek. Animasyon Kafe’de yarışma ve yarışma dışı seçkilerde yer alan Türkiye’den yönetmenlerle sohbet olanağı yaratılacak ve çeşitli atölyeler gerçekleştirilecek. Ayrıca büyük boyutlu bir fresk kolektif olarak üretilecek.

Fransız Kültür Merkezi’nde bulunan VR alanında artırılmış gerçeklik ile üretilmiş animasyon filmler seyretmek mümkün olacak.

Festivalde gerçekleşecek konuşmaların başlıkları ise şöyle: “Saygı Kuşağı: Meray Ülgen – Film Gösterimi ve Sohbet”, “Çağdaş Bestecilerimiz ve Animasyon – Film Gösterimi ve Sohbet”, “Sanal, Gerçeklik için Film Çekmek Ne Demek?”, “Müze Gazhane’de Film Okuması”, “Merve Çaydere Stop Motion Üzerine”

CUFF 11 yarışma jürisinde; Merve Çaydere, Mbuotidem ‘MBY’ Johnson ve Mohamed Ghazala yer alıyor.

Festivalde gösterilecek uzun metrajlı filmler ise Şöyle sıralanıyor: Firavun, Vahşi Adam ve Prenses / Le Pharaon, le Sauvage et la Princesse, Köpekler ve İtalyanlar Giremez / Interdit aux chiens et aux Italiens, Kör Söğüt, Uyuyan Kadın / Blind Willow, Sleeping Woman, Linda Tavuk İstiyor! / Linda veut du poulet!

Yarışma ve yarışma dışı tam film listesine Canlandıranlar internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Festivalin tüm etkinliklerine tek bir pass ile girilebilecek. Pass’lar Canlandıranlar internet sitesinden ve Fransız Kültür Merkezi’nden temin edilebilecek.

Görsel: Canlandiranlar Derneği