Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uluslararası Canlandıranlar Film Festivali’yle Animasyon Dünyasına Yolculuk

Uluslararası Canlandıranlar Film Festivali’yle Animasyon Dünyasına Yolculuk

"Paralel Evrenler" temasıyla katılımcıları animasyon evrenleri arasında rengarenk bir yolculuğa çıkaracak 9. Uluslararası Canlandıranlar Film Festivali 18-24 Ekim tarihleri arasına gerçekleşecek.

Animasyon sanatçıları ve animasyona ilgi duyanlar için eğitim ve üretime yönelik etkinlikler ve organizasyonlar düzenleyen Canlandıranlar Derneği bu yıl dokuzuncu kez Canlandıranlar Film Festivali’ni gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle çevrim içi gerçekleştirilen festival bu sene; film gösterimleri, paneller, söyleyişiler ve atölyelerle 18-24 Ekim tarihleri arasında hibrit olarak İstanbul’da gerçekleşecek.

Bağımsız animasyon sinemasına ve animasyonun yeni mecralardaki üretimlerine odaklanan festivalin bu yılki teması “Paralel Evrenler” olarak belirlendi. Festivalin programında dijital ve salonda film gösterimlerinin yanı sıra Zoom üzerinden sunulacak atölye ve söyleyişiler ile uluslararası yarışma bölümü yer alıyor. Geçen yıldan farklı olarak bu yıl film gösterimleri hem Fransız Kültür Merkezi’nin salonunda hem de dijital platformda gerçekleşecek.

Neşeli animasyon karakterler 9. Uluslararası Canlandıranlar Film Festivali’ni duyuruyor

Bu yılki festivalin tanıtım filminde de geçtiğimiz yıl olduğu gibi sevimli animasyon karakterler karşımıza çıkıyor ve festivalin duyurusunu yapıyor. Müziğinde Zag Erlat imzası bulunan filmin tasarım ve hareketlendirmesini geçtiğimiz yıl festivalin afiş tasarımlarını hazırlayan Ferhat Akbaba ve Eda Çağıl Çağlarırmak gerçekleştiriyor.

Yaratıcı ekibinde Berat İlk, Vincent Bouvard, Efe Efeoğlu, Ferhat Akbaba, Eda Çağıl Çağlarırmak ve Berna Gençalp’in yer aldığı 9. Uluslararası Canlandıranlar Film Festivali; Peak’in desteği ve Bigumigu, Institut Français Istanbul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, ABCOO, Türkiye Konferans Tercümanları Derneği’nin katkılarıyla düzenlenecek.

Organizasyona 104 ülkeden 838 başvuru yapıldı

İlk olarak 2017 yılında düzenlenen ve 2020 yılından bu yana uluslararası özellik taşıyan organizasyona bu yıl 104 ülkeden 838 başvuru yapıldı. Festivalde; En İyi Film, En İyi Türk Filmi, En İyi İlk Film, En İyi Öğrenci Filmi kategorilerinde ödüller verilecek. Yarışma jürisinde Hiroşima Uluslararası Animasyon Festivali’nin kurucularından ve festivalin onur konuğu olan Sayoko Kinoshita, Anima Mundi Festivali’nin kurucularından animasyon sanatçısı Lea Zagury, Anima Istanbul ile Anima Okul’un kurucularından olan ve Kötü Kedi Şerafettin filminin yönetmenliğini de yapan Mehmet Kurtuluş yer alıyor. 9. Uluslararası Canlandıranlar Film Festivali Yarışması’nın sonuçları Tophane-i Amire’de düzenlenen ödül töreni ile yarışmacılara ve izleyicilere duyurulacak.

Canlandıranlar YouTube kanalında önceki yıllardan konuşmalar, paneller gibi etkinliklerin videoları yer alırken bu yıl ise programda olan konuşmalar ve atölyeler kanalda yerini alacak. Canlandıranlar Film Festivali ile ilgili tüm gelişmelere, programa, etkinlik ve konuk bilgilerine internet sitesinden ya da sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Görsel: YouTube