Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsanlar İçin Dev Yuvalar

İnsanlar İçin Dev Yuvalar

ABD'li tasarımcı Charlie Baker, insanlar için dallarla kuş yuvası benzeri yapılar ve heykeller örüyor.

Doğa her daim yaratıcı bünyelerin en temel esin kaynağı. Hatta bazen esinlenmenin ötesinde doğada olanın aynısını kurgulayıp insanların hizmetine sunmak da sık rastladığımız bir durum. Örneğin Porky Hefer kuş yuvasına benzer mobilya tasarımlarıyla insana vahşi yaşamdaki yerini ve içgüdülerini anımsatan bir işe imza atmıştı. Şimdi ise kuş yuvalarının büyük boyutlu versiyonlarını inşa eden Charlie Baker ile esinlenmenin ötesinde bir işe tanık oluyoruz.

Charlie Baker tıpkı kuşlar gibi dalları birbirine sarıyor

Charlie Baker, yakındaki ormanlardan ölü ağaçlardan kestiği dallardan kendi elleriyle dev yuvalar yapıyor. Brooklyn merkezli tasarımcı, yuva çalışmalarının çoğunu güneydoğu Uruguay’ın Maldonado Bölgesi’ndeki bir köy olan Garzón’da gerçekleştirmiş. Tasarımcı, dalları herhangi bir yabancı madde kullanmadan organik olarak birbirine sarıyor. Zaman zaman dalları gizli vidalarla sabitleyerek formlarını korumalarını sağlıyor. Bir yuvayı bitirmesi ortalama olarak 2-3 gün sürüyor. Ortaya çıkan yuvaları bölgedeki ormanın içine yerleştiriyor. Kuş yuvalarından tek farkı bunların insan ölçekli yuvalar olmaları. Baker’ın e kadar zor bir işi başardığını ellerinin haline bakarak anlayabilirsiniz. Bir de sadece gagalarını kullanarak yuva yapan o minicik canların çabalarını düşünün!

Charlie Baker Uruguay’daki küçük ağaç ev benzeri yuvalarının her biri, akşam yemeği için on kişinin rahatça oturabileceği boyutlarda. Tasarımcı, bu yuva siparişlerini veren müşterisi Hannah Sandling’in gelecekte burada çok güzel akşam yemekleri düzenleyeceğini belirtmiş.

Baker’ın yaratım sürecini, New York’ta sürdürdüğü projeleri için Wired tarafından hazırlanan aşağıdaki videoda görebilirsiniz. Bu videoda ne tür dallar topladığını, ne tür araçlar kullandığını ve diğer detayları anlatıyor.

Bu tür doğal tasarımlar ve mimariler ilginizi çekiyorsa topraktan yapılan 3B baskı evlere de göz atmak isteyebilirsiniz.

Görsel: Instagram