Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola Yeni Küresel Marka Platformunu Tanıttı

Coca-Cola Yeni Küresel Marka Platformunu Tanıttı

Coca-Cola, Real Magic ile 5 yıl aradan sonra yeni küresel marka konumunu, Twitch ile ortaklığını, yenilenen kimliğini ve sarılma hissi uyandıran logosunu çevrim içi etkinlikle paylaştı.

The Coca-Cola Company, yeni küresel marka platformu olan Real Magic’i dün gerçekleştirdiği (29 Eylül) çevrim içi etkinlikte açıkladı. Herkesi insanlığın gerçek büyüsünü kutlamaya davet eden Real Magic ile birlikte küresel marka felsefesini, bununla birlikte daha fazla insana erişmek için Twitch ile yaptığı ortaklığı ve lansman filmini de gerçekleştirilen etkinlikte paylaştı.

Markanın 2016’dan bu yana ilk küresel kampanyası olan Real Magic’i sadece bir slogan ya da tek seferlik bir kampanya olarak görmeyen Coca-Cola, bu yeni konumlandırmanın pazarlama ve iletişim stratejilerini yönlendireceğini, marka felsefesine dokunacağını açıkladı. Marka ile yapılacak her şeye rehberlik edecek yeni bir felsefe olacağının altı çizildi.

Real Magic, Z kuşağına odaklanan ve markaya rehberlik edecek bir felsefe

Real Magic çatısı altındaki ilk küresel kampanya olan ve oyun dünyasına odaklanan reklam filmin lansmanı da “We ara coke away from each other” (Birbirimize bir Coca-Cola kadar yakınız) sloganıyla yapıldı. Filmin yanı sıra prodüksiyon süreci de izleyenlerle paylaşıldı. Bir e-spor turnuvasının canlandırıldığı filmde, cesareti kırılan ve bir Coca-Cola ile yeniden oyuna dönen e-sporcunun oyunda oynadığı karaktere odaklanılıyor. Oyundaki ork karakter bir şekilde kendisini yönlendiren oyuncunun Coca-Cola içtiğini hissediyor ve savaşı bitiren hamleyi yapıp barış dolu bir dünyaya yelken açıyor. Yönetmenliğini Daniel Wolfe’un yaptığı reklam fiminde BETC London imzası bulunuyor. Filmin CGI prodüksiyon ortağı ise Mathematic.

Reklam filminde aynı zamanda Twitch yayıncısı da olan oyuncular Alan Walker ve Average Jonas, WNBA şampiyonu Aerial Powers yer alıyor. Kampanya ile birlikte Twitch Brand Partnership Studio iş birliği ile hayata geçirilen etkileşimli deneyimde filmin içine gizlenmiş farklı ipuçlarını bulanlara ödüller de verilecek. Etkileşimli canlı yayınlar ile Twitch ekosisteminde kendine daha fazla yer açmak isteyen marka, Z jenerasyonuyla da daha yakın ilişkiler kurmayı hedefliyor.

Kenarlarından kıvrılmış gibi görünen güncellenmiş Coca-Cola logosu

Coca-Cola Company’nin küresel pazarlama müdürü Manuel Arroyo etkinlikte yaptığı sunumda markanın mütevazi ama ikonik, otantik ama gizli gibi ikiliklerine vurgu yaparak gerçek ve büyüyü aynı eksene konumlandırdıklarını, Real Magic’in de bu düzlemde ortaya çıktığını ifade ediyor.

Küresel marka felsefesiyle birlikte Coca-Cola logosuna yeni bir bakış açısı getiren şirket ikonik logosuna şişelerinden de esinlenerek sarılma hissi veriyor. Tasarım ortakları arasında Wieden+Kennedy London, KnownUnknown ve Kenyon Weston bulunan Coca-Cola Hug logosunu çeşitli illüstratörler, fotoğrafçılar ve diğer sanatçılarla yaratıcı bir etkileşime dönüştürüyor.

real magic

Görsel: Coca-Cola, YouTube