Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heinz Tohumlarıyla Domates Yetiştirmek

Heinz Tohumlarıyla Domates Yetiştirmek

Heinz, ketçabının domatesten yapıldığına inanmayan tüketicilerin fikrini değiştirmek için ürün etiketlerine domates tohumları yerleştirdi.

Son yıllarda, içinde tohum gizli özel ürünlerle sıkça karşılaşıyoruz. Bunların arasında ekilebilir vegan yemek kitabı, çocuk kitapları ve kahve kartonları gibi etkileyici örneklere yer verdik. Bu defa ise bir gıda devi bu kullan ve ek yaklaşımına dahil oluyor. Heinz, ketçap etiketlerine domates tohumu ekleyerek tezgah üzerinde amaçsızca bekleyen ambalajlarına bir parça anlam katıyor. Üstelik bu yolla önemli de bir mesaj veriyor.

Heinz ketçabı demek domates demek

Heinz Brezilya’nın marka müdürü Luana Sa yaptığı açıklamada, birçok tüketicinin Heinz’ın ketçabının domatesten yapıldığına inanmadığını belirtmiş. Marka ise tüketicinin zihnindeki bu olumsuz algıyı değiştirmek ve ketçaplarının kaynağına işaret etmek için bu ekilebilir etiket fikrini hayata geçirmiş. Anlayacağınız bu öyle sürdürülebilirlik eğilimine kapılıp da yapılan bir kampanya değil. Heinz gerçekten tüketicinin algısını değiştirmeye ciddi anlamda ihtiyaç duyduğu için bu yola başvurmuş.

Tüketicinin Heinz tohumlarıyla kendi domateslerini yetiştirdiğinde, domates seçimi ve hasadı gibi ketçap üretiminin arkasındaki ilk aşamaları daha iyi anlayacağı düşünülmüş. Elbette bu ekim ve hasat aşamaları zaman alan süreçler. Sonuçta ise kendi ektikleri bir şeyleri tüketmeleri tüketicilere ayrı bir haz verecek. Tüm bu süreçte yaşadıkları deneyimlerin ardında da hep Heinz’ı hatırlayacaklar.

heinz etiket

Yaratıcı ajans Agência Africa ile iş birliği yapan Heinz 300 ekilebilir etiketli ketçap piyasaya sürmüş. Bunlar Heinz’in çevrimiçi kanallarında ve Sao Paulo’daki Pao de Acucar süpermarket zincirinde satılıyor. Bunlardan satın alan müşteriler, domateslerinin fotoğrafını yayınladıkları takdirde restoran indirimleri kazanacak.

Görsel: Facebook