Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heinz Domates Farkındalık Kampanyası İle Fortnite’ta

Heinz Domates Farkındalık Kampanyası İle Fortnite’ta

Fornite oyununda kendi domates çiftliğini kuran Heinz, domates üretimi ve toprak sağlığı ile ilgili bir farkındalık kampanyası başlattı.

Ketçap üreticisi Heinz, domateslerin ve dolayısıyla toprağın sağlığını korumak için Epic Games tarafından geliştirilen Fortnite video oyunu içinde bir farkındalık kampanyası başlattı. Oyuncuları topraktaki bozulma sorunuyla yüzleşmeye davet eden Heinz, 18-34 yaş arasındaki Fortnite oyuncularını bu konudaki çevresel değişim hakkında eğitmek amacıyla ‘SOS Tomatoes‘ adlı bir oyun tasarladı.

Oyun için kendi domates çiftliklerinden birini Fortnite içerisinde yeniden yaratan Heinz, Druid Gaming işbirliğiyle çiftlik üzerine konumlandırılan bir harita vasıtasıyla bir yandan toprak bozulmasına dikkat çekerken diğer yandan da domates üretimi hakkında bilgiler sunuyor. Oyuncular harita üzerinde dünya çapında düşen toprak kalitelerini de görüntüleyebiliyorlar.

SOS Tomatoes oyunu ile Fortnite oyuncuları, çimlenme sürecinden başlayarak olgunlaşmalarına kadar seralardan tarlalara uzanan domateslerin yetiştirilme yolculuğunu deneyimleyebilecekler. Ancak zaman kısıtlaması bulunan oyunda, son dönemde hızla bozulan toprak sağlığına dikkat çekmek amacıyla oyunculardan hızlı hareket etmeleri isteniyor. Diğer oyun alanlarına göre yüzde 33 oranında daha hızlı daralan alanda oyuncuların stratejik davranmaları gerekiyor.

Her yıl dünyanın dört bir yanından tonlarca plastik toprakta birikirken, plastiklere pestisitler gibi zararlı kimyasallar da eklenmeye devam ediyor. Oysa Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre yediğimiz gıdaların yüzde 95’inin doğrudan veya dolaylı olarak toprakta üretildiği tahmin ediliyor. 2020 yılında sürdürülebilir tarım projelerini geliştirme taahhüdü veren ve 2025 yılına kadar ketçap üretimi için küresel çapta yüzde 100 sürdürülebilir domates yetiştirmeyi hedefleyen Heinz, bu kampanyasıyla sürdürülebilir tarıma biraz daha dikkat çekmek istiyor.

Epic Games ve Fortnite ile doğrudan ilişkili olmayan SOS Tomatoes deneyimi, Heinz tarafından topluluk odaklı bir etkinlik olarak kurgulandı. Oyuncular Heinz’ın domates çiftliğine Fortnite’ın Keşfet menüsünden veya doğrudan 1877-1435-6432 kodunu kullanarak ulaşabilirler. SOS Tomatoes oyununun 30 saniyelik tanıtım videosuna aşağıda göz atabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Heinz (@heinz)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Instagram, Youtube