Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sahte Ürünü Tespit Eden Etiketler

Sahte Ürünü Tespit Eden Etiketler

Heinz Türkiye, herhangi bir Heinz şişesinin içine başka markalara ait ketçaplar konulduğunda renk koduyla bu durumu ortaya çıkarabilen etiketler tasarladı.

ABD’de rakip markaların ketçaplarını kendi şişesiyle servis eden restoranları hedef aldığı yeni kampanyasıyla ketçap sahtekârlarını ifşa eden Heinz, Türkiye’de sahte Heinz’ı tespit edebilen etiketlerini piyasaya sürdü. Wunderman Thompson Türkiye imzası taşıyan çalışmada markanın kendisine has kırmızı renginden yola çıkılarak hazırlanan etiketle, herhangi bir Heinz şişesinin içine başka markalara ait ketçaplar konulduğunda bu durumun müşteriler tarafından tüketilmeden önce fark edilmesini sağlamak hedefleniyor.

“Is That Heinz? / O Heinz mı?” adlı sahte ketçap turnusolü etiket, Heinz kırmızısının pantone koduyla oluşturulan bir şeride sahip. Eğer kullanılan ketçap orijinal bir Heinz ise etiketin etrafını saran şeridin rengi ile şişenin içinde yer alan ürünün rengi aynı olmalı. Aynı değilse de, ortada bir ketçap sahtekârlığı var demektir.

5 ay önce start alan projenin kampanya fikri Wunderman Thompson Türkiye ekibine ait. Sahte ürün turnusolü görevi gören özel etiketli şişeler, Mart ayı itibarıyla Türkiye’deki seçili restoranlarda kullanıma sunuldu. Bunun yanı sıra globalde de benimsenen fikir, en kısa sürede başka ülkelerde uygulanmaya başlayacak.

Neredeyse çeyrek asırdır özellikle ABD’de hayli yaygın bir durum olan rakip markaların ketçaplarını Heinz’a aitmiş gibi göstermeye çalışan restoranlarla mücadele eden ve bunun için yeniden doldurulamayan ketçap şişesi fikrini bile gündemine alan marka, son olarak ABD’de tüketicileri bu restoranları ifşa etmeye davet eden bir kampanya başlattı.

Görseller: Heinz Türkiye